23 May 2016

Travelog : Medan ( Preparation)

BY Fath_n!e$@ IN , , , , , , , , No comments

Assalamualaikum semua.
Haras!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (dalam bahasa batak maknaya Selamat Datang atau Selamat Tinggal))


Tu belum sampai lagi.

By the way, aku punya review kali ni dah pun lepas. Sebab tu aku tau perkataan tu, Pak Darso yang ajarkan. 

Untuk pengetahuan hangpa, aku tak pernah sampai bumi Medan lagi. 1st time. Tahun ni aku cover bumi Indonesia dulu memandangkan currency kita pun kurenggggg memberangsangkan.  


Trip kali ni aku pergi 7 orang. Aku, Dibah (cousin), Liyana (member adik aku), dan 4 budak ofis aku iaitu Najwa, Akma, Fendi dan Faizal (depa ni hsbd n wife yer). 

Trip ke Medan adalah selama 5 hari. BERBALOI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bermula 28/4/2016 sampai 2/5/2016. Kos? Later aku share entry lepas ni k. Aku bagi actual kos kat hangpa semua. 

Dan untuk percutian ke Medan kali ni, totally aku guna private agent. Mana lagi kalau bukan Melancong_Murah_Baloi. Cer hangpa pi search dekat fb dengan ig. Nama dia Insyirah. Budak Kamunting Perak. Sebelah negeri aku ja wey. 

Aku ambik full pakej dengan dia. Mula2 aku decide buat sendiri, tapi masa aku buat tu, aku dah bercelaru dengan Lombok. So aku decide trip Medan ni better ku guna agent saja. Malas nak pening2. G pun sebelum aku pi, banyak yang bg feedback susah nak dapat halal food la, itu lah ini lah, dan sebab aku dah der experiance dekat Surabaya dulu, so aku pun hire private agent. 

5 hari 4 malam, RM530.00. Murah kan???? full pakej. Makan kata cover penginapan + transport + makan (3x sehari) dan entrance fee exclude air tix. Tinggal aku bawa duit shopping saja. 

Aku booking dengan Insyi masa bulan 12 tahun lepas. Lama kan? Dan aku booking flight ticket seminggu selepas booked AA pi Lombok. 

Ok lah. Sampai takat ni dulu sebelum aku story dengan lebih details entry seterusnya. 

Love;
F.Niesa

Reactions:

0 comments: