26 May 2016

Travelog : Medan (Actual Budget)

BY Fath_n!e$@ IN , , , , , , , , No comments

Haras!!!!!!!!!!
Assalamualaikum.

Macam yang dijanjikan di entry sebelum ni, kali ni aku nak kongsi perbelanjaan aku untuk tip ke Medan.

Contact No. Supir - 6281375015865 (Pak Darso)
Private Agent - 017-5367426 / 012-5527172 (Insyirah - Melancong_Murah_Baloi)
Actual Budget:-


  • Tiket Flight (Return) - RM220.00
  • Add-on Luggage (25kg) - RM68.00
  • Pakej (Ground-5h4m-all-in) - RM530.00
  • Shopping - RM570.00 (Rp1,890,000)
  • JUMLAH = RM1,388.00

Details hakak kasi kat hangpa na. Sebab dalam item shopping tu termasuk sekali dengan Fee untuk cuba baju kesultanan di Istana Maimoon, set minum petang Teh Halia, Tips pada budak2 hotel. Aku bagi dalam rupiah jer la ek. Hangpa kalau rajin, convert sendiri.

  • 1st day - mineral water = Rp3,500
  • 2nd day - Set Teh Halia = Rp20,000
  • 2nd day - Pisang goreng = Rp30,000 (add-on, sebab lapaq)
  • Air Cuppucino = Rp15,000
  • Ice Lemon Tea = Rp12,000
  • Shopping di Patern - Ting, teng, tong, peng, Pong = Rp200,000
  • Juice Markisa = Rp15,000
  • Sourvnr office = Rp160.000
  • Telekung untuk Mommy = Rp320,000
  • Buah Salak = Rp160,000 (beli 4kg. 1kg Rp 60,000)
  • Belinjau = Rp100,000 (beli 2kg. 1 kg diorang jual Rp80,000)
  • Kain Pasang = Rp150,000 (beli dekat pasar ikan lagi murah. Difference sampai Rp120.000)
  • Baju permaisuri = Rp60.000 (kalau basic Rp10,000 sj)
  • T-Shirt = Rp260,000
  • Kek Ambun = Rp200,000
  • Cappucino = Rp24,000
  • Balut Kotak = Rp50,000
Details tak details sangat la. Takkan rega toilet pun aku nak mention kan.

K jumpa next entry. C yeaaa

Love;
F.Niesa

Reactions:

0 comments: