13 April 2016

Travelog :- Lombok (Budget)

BY Fath_n!e$@ IN , , , , , , No comments

Entry kalini aku nak share budget yang aku dah buat untuk travel ke Lombok. 

Tapi sebelum tu, aku saja la nak g tau, This time aku and friends gigih buat T-shirt uols. #KeepCalmAndTravelOn

Aku bagi budget untuk 10 orang.  Tapi ni tak masuk tiket flight. Nanti kat bawah aku akan bagi budget untuk sorang iaitu AKU yang travel dari Penang k. Aku pi 4 hari 3 malam. Bertolak dari Penang 14hb April ni.
  • Transport charted untuk 4 hari = RM850.00
  • Speedboat = 210.00 
  • Hotel di M'adison Gilli Trawangan = RM1,116.00 (1mlm)
  • Hotel di Lombok Sengigi = RM1,245.00 (2mlm)
  • Makan + Entrance Fee = RM850.00
  • JUMLAH KESELURUHAN = RM4,271.00


Senarai2nya adalah:- **budget sorang jer tau**
  • T-Shirt = RM50.00 (aku beli 2 lai)
  • Tiket Flight from Penang = RM50.00 (return)
  • Tiket flight from KLIA2 = RM440.00 (return)
  • Add-On = RM74.00 (makan 2x (rm12.00x2), insurance (rm30.00), seat (rm10.00x2))
  • Transport = RM85.00 (charted transpot 4 hari)
  • Speedboat = RM21.00 (2 way)
  • Hotel = RM250.00 (untuk 3 malam, 1 malam di Gili Trawangan, 2mlm di Sengigi)
  • Makan = RM100.00 (utk 4 hari)
  • JUMLAH KESULURHAN = RM1,070.00
So aku harap semua perkongsian kat atas ni dapat ler membantu hangpa semua na.

Ok la. nak chaw chin chaw dulu. Nak tengok keja-kerja ofis plak. BTW mood aku dah ke laut. Semangat nak bercuti saja yang ada sekarang ni. 

kbai.

My Journey;
FNiesa 

#KeepCalmAndTravelOn

Reactions:

0 comments: