26 April 2016

Travelog : Lombok (Day 4 - Batu Bolong)

BY Fath_n!e$@ IN , , , , , , No comments

Hari ke-4

Hari ni merupakan hari terakhir kami semua di Lombok. Arghh!!! Dah nak balik wey....Back to reality. Oh noooO!!


As usual, afetr breakfast, kami bergerak check-out dalm jam 8.30 pagi. Sebelum meneruskan perjalanan 1 jam 30 minit ke LIA, kami singgah dalam 15 minit di Batu Bolong. Batu Bolong ni terletak dalam 500 meter dari penginapan kami di LS. iaitu di area Senggigi juga.

Batu Balong ni macam tempat suci penganut buddha. Macam dekat Bali. Pelawat yang nak masuk perlu bersih dari hadas besaq. Faham kan??? Entrance fee Rp2.000 seorang. Dan kami diberikan kain kuning untuk dipakai di pinggang. 

Cantik wey dengan pemandangan lautnya. Apa lagi, bermulahlah sesi selfie dan shooting we ols. Hanya 6 orang saja yang masuk. Lelain lepak luaq sebab dah tak larat. 

 

Lepas bergambar, kami gerak ke airport. Flight balik Malaysia pukul 12.00 pm. Boarding time 11.15pm. Kitaorang sampai airport jam 11.00 pagi. Tapi imigresen bukak pukul 11.30 pagi. Dah ler ramai. panas plak tu. Hurm... Sabar jer la. 



Kami landing di KLIA2 pada jam 3.20 petang. Tak delay. Alhamdulillah. Geng Penang transit 6 jam sebelum flight ke Penang pada jam 9.00 malam. Apa lagi, sesi jelajah KLIA2 bermula. Focus adalah mencari Capsule Hotel. Bukan apa, just nak tengok macam mana rupa dia dan dapatkan info2 kalau kena transit lama. 


 

Yang bestnyer, flight kitaorang dari KL ke Penang delay sampai 9.45 malam. Sepatutnya Pukul 10.00 malam kami dah sampai Penang, tapi masih terkandas dekat KLIA2. Arghh!!! Tension kak jemah. Dengan Nunah, Ija, dan Intan dah la nak kerja esok. Aku? Dok mau relex. Jetlag baq hang..

Muka ceria sebab flight delay. kbai!!!

Kami sampi di PIA pada jam 11.00 malam. Aku, Intan dan Nunah dijemput oleh ayah Intan, manakala Ija dan Apiz, cousin dia datang jemput. 

ITS A WRAP FOR OUR VACATION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
 

Tqs guys, my travel-buddies untuk trip #kelombokkekita kali ni. #misi24bulan bermula. InshaAllah.

Doakan yang terbaik. Jumpa lagi di next trip. :)

Love;
F.Niesa


Reactions:

0 comments: