21 April 2016

Travelog : Lombok - (Actual Budget)

BY Fath_n!e$@ IN , , , , , , No comments

Hello guys...I'm back!!! Gigih la hai kak jemah nak recall balik... Apa pun, aku buat takat yang termampu saja k.

Straight to the point, penat wey jadi backpackers ni...muahahaha..tambah2 nak kena menapak klia2 yang dah macam masuk walkathon tu. End up, we ols beli gak luggage 40kg. Puaih hati aku.



Oklah, malas merapu meraban. Ni aku share total actual expenses aku bagi trip Lombok kali ini.
  1. Tiket flight PNG - KUL - PNG = RM50.00 
  2. Tiket flight KUL - LOMBOK - KUL = RM440.00
  3. Penginapan (3 mlm) = RM235.00 (Rp793.500)
  4. Makan (4H3M) = RM90.00 (Rp300.000)
  5. Transportation (4H) = RM85.00 (kereta) + RM21.00 (Speedboat)
  6. Sepeda a.k.a Basikal = RM10.00 (Rp35.000)
  7. Entrance fee + guide Air Terjun Benang Sekutel & Benang Kelambu = RM28.00 (Rp70.000 + Rp25.000)
  8. Snorkeling = RM33.00 (Rp110.000)
  9. Lunch di Gili Air = RM45.00
  10. Entrance Fee Batu Balong = RM0.50 (Rp2.000)
  11. Shorping = RM165.00 (Rp556.500)
  12. Add-On Seat + Insurance + F&B = RM74.00
  13. Add-On Luggage = RM70.00
Jumlah yang aku belanjakan di Lombok keseluruhannya adalah RM1,300.00 untuk 4H 3M.

Kalau yang wajib saja, mcm tiket flight, penginapan, transport, makan, entrance fee = RM1,100.00

Hokey lah deknon. Cheq lapaq, nak pi makan.

Jumpa next entry hari-hari we ols di sana k.


kbai

Lot's of Love;
F.Niesa

Reactions:

0 comments: