16 April 2015

Food Porn : Al Harraz House of Murtabak

BY Fath_n!e$@ IN , , No comments

Al Harraz House of Murtabak. 
Recommended!!! 
So sedap tahap pengsan. 
Menu : Nasi Lemak. Murtabak pelbagai jenis ada. 
Daging. Ayam. Rusa. Telur. Vege. Kambing. 
Nasi Briani pun ada. Sgt2 sedap. 
Pls come n try it.  
#reviewbyfath  
#foodporn  
#AlHarrazHouseOfMurtabak  
#houseofmurtabak  
#fathturns30 
#treatedbybonda  
#minicelebration @AlHarrazHouseOfMurtabak


~Fath_Niesa~

Review By Fath : Instant Shawl

BY Fath_n!e$@ IN , , No comments

Ok ke tak? 

Sgt selesa. Lembut. Tak panas. 
Org yg mls nk berIron mcm haku, sesuai sgt pakai #InstantShawlTShirt dari @azrenemohamedrazali korg kalau berkenan, leh ler PM my fren ni... 
Cpt sampai. 2 hari jer lepas pymt dbuat
#instantshawl 
#simpleandeasy 
#reviewbyfath

15 April 2015

Fath Turns 30

BY Fath_n!e$@ IN , , , , , No comments

Bismillahirrahmanirrahim.

1st for all, i wanna say thanks you so much atas semua ucapan birthday dan doa-doa kalian terhadap saya. Amin amin amin YRA.

Terima kasih pd my luvly bonda, kakngah @fiefaniesa, semua ‪#‎CrewsOfHajiAhmadandHajjahNuriah‬ yang dok riuh rendah kt group tu, kwn2 ‪#‎bertam‬, ‪#‎badawian‬, ‪#‎TIPenang‬, matrix ‪#‎kmp‬ , ‪#‎uum‬, practkl dan officemate ‪#‎ikramutara‬ atas ucapan2 smua.

Dikesempatan ini saya ingin memohon kemaafan pd semua atas kekhilafan saya samada secara sedar ataupun tidak. Terima kasih Allah atas peluang untuk hambaMu yang lemah lagi hina ini meneruskan kehidupan sehingga hari ini. 30 tahun. Semoga aku terus istiqomah dan sentiasa dalam lindunganMu Ya Allah.
 ‪#‎fathturns30‬ ‪#‎Dear1985BabiesWelcomeTo3SeriesClub‬ #1985 #15041985 ‪#‎AriesGirl‬ ‪#‎Aries‬ ‪#‎April‬ ‪#‎April2015‬ #2015 ‪#‎HappyBirthday‬ ‪#‎HappyBirthdayToMe‬ ‪#‎BirthdayWishes‬



~Fatn_Niesa~


14 April 2015

T.W.O + N.I.N.E

BY Fath_n!e$@ IN , , , No comments

Hi uols.   
Penat wey menaip thru handphone ni tau tak.
Banyak nya lahai error n typo. nyampah makkkk!!!!.

By the way, before i get my pillow and bantai musyuk I, aku nak wat last word dalam blog haku ni dan before I enter to 3 series.
Padehal pada angka umur, tul tak.

arghh!!! tekanan sebentar bila nengok jam pd hp ni.
mengigih taip n padam.

oklah kengkawanku sekalian alam,
aku nak ambik kesempatan ni memohon kemaafaan pada hangpa semua di atas segala kekhilafan yang aku buat sepanjang 29 tahun aku hidup di atas muka bumi Allah ini.
aku harap aku akan beroleh keberkatan daaam kehidupan aku dengan penuh ketenangan.
Dan aku berharap agar aku terus istiqomah dalam setiap yang aku lakukan dan sentiasa dalam lindungan dan jalan Allah s.w..t.

~ Fath_Niesa ~

11 April 2015

Travelogue : Jakarta - Bandung (Part 1)

BY Fath_n!e$@ IN , , , , , No comments

#throwback 

Nampak tak hashtag kat atas tu. Itu nama nya cerita lama. Tapi dulu malas nak wat travelog kat blog ni. Now, ianya sangat-sangat membantu saya untuk next next vacation. At the same time, leh membantu lelain jugak kan.


This is my 2nd time travel to oversea. 7-11 March 2010. Ke Indonesia ke kita. Which area? Pastinya Jakarta dan Bandung. Aku pergi dengan ajen. So, just pay RM2,500 (if i'm not mistaken or less than that) for everything. Dan aku hanya bawa RM300 untuk shopping.

Jenuh ceq nak pikiaq ceq pi mana dan nama tempat. So this time di maaf kan la yer.

So, untuk permulaan penceritaan, saya kongsi dulu gambar2 fly bersama MAS. Makanan yang terbaik ketika di dalam flight. Paling aku suka, tapau kasang masin. Sedap baq hang. Makanan korang tengok ler, dapat hagen daz di awangan.



~Fath_Niesa

Chapter 4 of 12 : April Bonjour

BY Fath_n!e$@ IN , No comments



Dear April,
Please be nice and surprise me as well.

~Fath_Niesa