05 March 2015

Travelog : Surabaya (Part V - Last)

BY Fath_n!e$@ IN , , , , , , No comments

Yeay!!!! Finally sampai gak ke final part. *fliptudung
Berchenta nak settlekan travelog sebenaqnya hangpa nak tau dak.
Hokey! lets continue.

Selepas breakfast dalam pukul 8.30 pagi aku menunggu teksi yang mula-mula aku ambik masa dekat airport. Dia dah bagi business card. So kol saja. Dalam pukul 9.00 pagi, kami gerak dari Hotel Ibis menuju ke Juanda Airport. 



On the way ke airport, hajatnya ingin singgah di pasar yang aku tak tau nama dia. Jalan raya mostly ditutup sebab diorang khas kan untuk acara liburan. Liburan ni maknanya hiburan. Jem la jugak. 


Flight dari Surabaya jam 11.55 pagi bersamaan 12.55 waktu Malaysia. Sampai airport awal, so yang lelain sempat la shopping-shopping dan ronda airport. Not bad. More better dari Bandung. Boarding time, kami semua akan dibawa naik bus AA dan dibawa terus ke depan pintu Flight. So tak yah le kena jalan dibawah panas terik. 

Untuk airport tax Rp200,000 yer kengkawan. 




Landing di Malaysia jam 3.30 ptg. Jenuh melanggut sebab flight ke Penang jam 9.30 malam baq hang.... Apa lagi, lepas settle luggage dan urusan imigresen, terus ke surau dan makan. Sempat ler yang nak shopping lagi dekat airport KLIA2 tu. 5 jam uols.. Menikmati keindahan KLIA2 la jawabnya.

Gunakan Buggy Car ni sebab nak kena jalan jauh. heee

Flight tak delay. Alhamdulillah. Tepat jam 10.30 malam aku tiba dia PIA.


Hokey guys. takat ni dulu review aku pasai Surabaya. Kalau tanya nak datang lagi tak, off course TIDAK!!! Tunggu next destination plak k. Ingat nak tengok kangaroo pulak. Tahun depan la entrynya k.
Relex and cool saja kan KLIA2
Pasal budget aku, hangpa leh p kat part 1 rasanya. RM1,500.00 saja. Include return ticket. 

kbai.

-Fath_Niesa-

Reactions:

0 comments: