25 February 2015

Travelog : Surabaya (Part I)

BY Fath_n!e$@ IN , , , , , , No comments


Take time for yourself!
Take a break!
Take a rest!

"buku merah jangan lupa bawa moga-moga tidak tamat tempoh...."


Ke manakah FKZ ini kali? 
Ke Surabaya ke Kita...

Bila beli tiket? 1 month after balik dari Korea, June 2014
Bila Fly? 5-8 February 2015
Wow!!! lamanya...
Yups off course lama. 8 bulan maaaa.
Naik AA ke MAS? AA
Harga return? PEN-KUL-PEN, RM190.00 KUL-SURABAYA-KUL, RM381.00
Total = RM571.00


AK6113 :1105-1205 (delay 1 jam, so sampai KLIA kol 1315)
QZ323 : 1615 (WM) - 1755 (WI) (kalau WM 1855)
QZ322 : 1210(WI) - 1545 (WM)
AK6118 : 2130-2230



Preparation?
Mestila aku tak buat. Duit tukar pun last minute.
This time aku pi dengan bonda dan rakan2.
Before this dah pernah sampai, tapi tak explore byk tempat pun. So no entry for that trip.

Total yang pergi semuanya 10 orang termasuk aku.

Tukaran wang : RM900.00 bersamaan Rp3,104,000
Cash : RM250.00 just for emergency case. Tapi tak guna pun

Budget :-
  1. Teksi = Rp135,000 (1 kereta avanza. Transfer to hotel di Jalan Rajawali from Juanda Airport). Kita orang ambil 2 buah kereta, so total Rp270,000. Sorang Rp27,000
  2. Hotel Ibis = Rp515,000 per nite. 3 malam Rp1,545,000. (1 bilik 3 orang, so sorang Rp515,000) Sangat selesa. Taraf 4 star. (Later aku story).
  3. Beca = Rp10,000 per trip. So sorang Rp5,000
  4. Teksi = Rp25,000 - Rp35,000 (depends pada macet. Kalau tak macet, lagi murah. Sebab diorang based on masa bukan based on jarak)
  5. Makan = Rp200,000 untuk 3 hari
  6. Shopping = Semua duit yang ada ditangan
  7. Teksi = Rp 27,000 (Transfer dr Hotel ke Airport)
  8. Airport Tax = Rp200,000

Total untuk trip kali ini =RM1,471.00
Murah ke mahal untuk 4 hari 3 malam?

Ok takat ni dulu.
Next entry bermulalah perjalanan aku....

C yea!!!

-Fath_Niesa-

Reactions:

0 comments: