23 February 2015

Mood Republik Tour Penang

BY Fath_n!e$@ IN , , No comments

Sepatutnya aku cerita dulu pasai short vacay aku ke Surabaya..tapi eksaited baq hang, aku story dulu cerita sabtu lepas.

#throwbackstory

Sabtu,
21/2/2015, 8.15 a.m

Korang nak tau, Mood Republik (MR) serang Penang. Aku tau pasai festival ni pun dah 2 minggu. Aku ni suka follow IGs seperti Aidijuma, BellaAmmara, Radiusite, Jubah Souq, dan byk lagi. Nak dijadikan cerita, aku ternampak 1 of Instagramer ni repost gambar dari MR. So aku pun visit IG diorang. Inilah yang aku nantikan di Penang. Selalunya sebelah KL saja. So aku yang dok Penang ni shopping kot IG saja la. Jamu mata. Offer kaw-kaw nyer.


Stress bila bawa comments follower yang nak datang koi 4 5 pagi...Dengan aku sekali terjebak. Tapi aku gerak jam 8.15 pagi. Aku ajak cousins and bff aku terjebak sama. Kat mana? Straits Quay Convention Center (SQCC), Tg. Tokong. 1st time aku sampai sini. Kagum sebentar. Terjumpa 'port' baru untuk lepak. Bahahahaha.....

Aku sampai sekitar SQCC jam 9.15 pagi. Parking dah penuh diluar. Aku parking jauh sikit, nun di blok sebelah. Naik lift. Sebaik pintu lift terbukak, hambik kauuuuuu.....ramai gila manusia yang dah Q. Memang verangan nak dapat goddies beg hanya tinggal kenangan. Bayangkan 3000 + 1000 goodies beg, tak sampai kat aku. Maknanya apa? Aku orang yang ke???? Berangan lagi nak dapat cash RM100 dengan RM50? pun harapannnn.....


Best!!!
BEst!!!!!!!!!!!
Best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Deabak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tak mampu nak mengungkap. Aku bawa RM1,200 clear semuanya. Bukan aku saja na....Kakak aku punya, kawan aku order, present untuk mom jugak.  Tu yang jadi RM1,200 tu. 



Tips sebelum pergi festival sebegini :-
  1. make sure, korang follow IG vendors yang terlibat dalam festival ni.
  2. Listkan barang yang korang nak beli.
  3. Ingat Booth No.
  4. Listkan nama/code produk diorang sekali dengan saiz.
  5. At least, korang dah tak payah buang masa nak kena ukur baju la, apa la, datang booth, terus inform sales asst. apa yang korang nak. 
  6. Settlekan barang-barang yang korang nak beli dahulu. Kadang-kadang takut stok dah tak der. 
  7. Then bila dah settle yang dalam listing di tangan tu, baru la korang jalan-jalan cuci mata dan cuci duit balance korang tu.

1st time berbelanja banyak. Tu orang kata, bila sales ni lagi bahaya. tapi aku rasa berbaloi. Sebab dapat jimat banyak RM.

Hopefully MR akan jadi annual event di Penang. I wish.... Tqs CEO, Tqs COO

oN ThE bAck. TirEd oredi.....


-Fath_Niesa-


Reactions:

0 comments: