19 December 2014

Short Vacation : Penang Island

BY Fath_n!e$@ IN , , , , No comments

Kerlasss!!!!

Bercuti-cutian di Penang Island u olssss.
Bila orang Penang, bercuti di tempat sendiri.
Ish. Ish. Ish.
Itulah kesahnya... (tak citer pung!!! mana nak kesahnya)

Minggu huru hara aku, aku akan story nanti-nanti.

Actually aku booking Paradise Hotel 2 minggu sebelum aku tau aku kena gi outstation ke KL untuk 4hari.


Kenapa Paradise Hotel?
Best wey!! Kali ke2 aku stay kat sini selepas family day PERDA last year. Bilik sangat luaih baq hang. Kat mana? Area Tanjung Bungah, Penang.
Aku bawa anak-anak buah aku yang dari Sarawak tu berjalan-jalan bersama bonda.
Rate bilik RM327.00 per night including tax.


2 hari 1 malam sahaja.
6-7hb December 2014 (Sabtu-Ahad).
Kebetulan adik bongsu aku (sorang jer pun adiknya) ada tournament Dragon Boat dekat Dam Teluk Bahang, 2 hari. Tu yang decide lepak sana terus.
Syiok ler Tisya dengan Balqis dapat mandi swimming pool dengan laut.
Hitam menghelit memasing.




The next day, trus check-out dan ke Teluk Bahang.
On the way tu. aku singgah Butterfly Farm dulu, then singgah makan dan terus pergi dekat adik aku.
Tengok depa nak baling MIMET, Lumut plak.
Sian memasing penat.




Entry masuk Butterfly Farm tu, aku tak pasti berapa RM. Tapi aku ambik yang family group punya. 2 dewasa dan 2 kanak-kanak, harga dia RM45.00











Okey sampai takat ni dulu deh.
Jumpa di next entry.

Wallahualam.

Publish;
FNiesa

Reactions:

0 comments: