11 September 2014

Next Vacation???

BY Fath_n!e$@ No comments

Holla u ols...
Memandangkan harini, hari yang ketiga untuk permasalahan terhadap accounting system dekat seluruh office aku, makanya aku decide lepak blog jer la. Aci tak?

Macam biasala, aku ni akan 'mata cerah' sikit bila bab-bab nak bercuti ni.
Excited baq hang.

Soon inshaAllah segala urusan pembelian tiket flight aku dah settlekan awal-awal.
From penang to KL and from KL to ????? Return ticket.
Aku selalunya akan beli tiket flight dulu then sebulan sebelum fly aku akan cari info berkaitan tempat-tempat yang akan kunjungan.
This time aku pergi dengan mom dan kawan-kawannya.
Still tak gunakan ejen, but for accommodation and transportation akan diuruskan oleh kawan mom.

Tapi aku akan pastikan semua info-info akan diperolehi untuk travelogue aku.
Stay tuned......

Sekarang ni yang masih dalam perancangan adalah untuk aku fly ke Gold Cost dan Sydney.
So far tiket flight yang aku dapat dr Kolumpu ke Sydney RM514 dan Gold Cost balik Kolumpo RM7++. Korang rasa kan, mahal ke murah ek? Kalau bagi aku untuk ke Sydney tu murah la...
Hurm...
Mungkin aku rasa mahal sebab tiket paling mahal pun setakat yang aku pernah beli RM1,000.00 ms ke Korea dulu.

Ok kot kan?

Untuk ke Sydney and GC, aku akan ambik pakej ground. Orang Malaysia gak yang buat service ni. Sebabnya aku fikirkan bab makan dan nak solat. Aku lebih terasa selamat berada di Korea berbanding negara omputih ni.

So, untuk ground pakej, RM2,600 untuk penginapan, transport, domestik flight, tiket masuk di GC. Harga tu untuk 8 hari. OK ker? Tapi member aku g GC saja pun dh RM2,000. Tu tak termasuk tiket flight. Aku rasa should be ok.

Semoga semua yang aku plan akan diperkenankan oleh Allah.
Dan sentiasa di bawah lindungan-Nya.

Kalau jadi, makanya October sampai la aku ke Aussie.

Wallahualam

Publish;
FNiesa 

Reactions:

0 comments: