20 August 2014

5 Syawal 1435H

BY Fath_n!e$@ IN No comments



Aku jamu dulu gambar-gambar #buah2anhatiachik

Itulah hashtag aku dalam IG.
Raya ke-5, Hanim ada buat open house dekat rumah dia.
Sebelum ni, masa 1st day syawal, Tisya der tanyakan aku, "achik xnak pergi rumah kawan achik ker yang buat spagetty putih dulu."

Bergambar dulu sebelum bergerak keluar rumah
Pada mulanya malas nak drive dalam keadaan jalan yang sesak dengan kereta ni. Pagi tu, tak jadi. Tapi dalam kol 11 pagi macam tu, aku minta kak ngah bagi tau SIL utk siapkan Fitriah. Lepas Zuhur dalam kol 2.30 aku akan pergi jemput dia. Hanya dia sorang jer, sebab aku takut tak terkawal nanti diorang berempat.

Budak baju pink 'over' pose. Pantang nampak camera
Seperti yang dijanjikan, semua #buah2anhatiachik behave sikit haritu. Mendengar kata semua. 
Lepas balik dari rumah Hanim, aku singgah terus ke rumah Mak Njang, sebab mak njang pun buat makan-makan. 

Taken by Tisya
Petang sikit aku janji dengan diorang untuk bawa pergi taman permainan.

Disebabkan mereka jugalah aku ambik cuti raya 4 hari. Kalah orang yang der 'rumah' dan 'tangga'. Heee.. Sebab aku hanya ada #buah2anhatiachik.

Balqis kata,"sian achik, meh kakak tolong buangkan.."

 Publish;
FNiesa




Reactions:

0 comments: