14 July 2014

Congrats Germany!!!!

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Weeehuuuuu!!!!!!


Finally, team feveret aku juara World Cup 2014, Brazil.
Terbaboooommm!!!!!!!!!!!!!!!! *fireoworkpunkluaq

Adat permainan la, kalau dah der yang menang, pasti ada yang kalah. Yer idok?? Piala pun ada 1 ja, mn leh semua nak menang. Apa pun, tahniah pada kedua-dua team Germany dan Argentina. Korang main memang best. Kalau tak tak sampai ke masa tambahan la.

Gotze you are the hero untuk game semalam.
For me, jangan kalah penalti sudah.
1-0.

Kesian aku tengok muka Messi yang penuh kecewa pagi tadi.
Tahniah menang Golden Ball.



11 July 2014

PRAY FOR GAZA

BY Fath_n!e$@ IN , No comments

Takbir!!!!
Allahuakhbar!!!


Mengucap panjang bila mengenangkan nasib umat-umat Islam dibumi Palestine. Di kala umat Islam mengerjakan ibadah rukun Islam ketiga iaitu berpuasa, sekali lagi umat Islam diuji dengan peperangan dari Israel laknattulallah.

Semalam, sedang rakyat dunia yang lain bersorak bagai kerana kemenangan team Argentina ke atas Netherlands pada semi final World Cup, umat Islam dibumi Palestine berteriak melaungkan takbir 'Allahuakhbar'. 

 

Ketika di dalam kereta pagi ini, aku mengaminkan doa Qunut Nazilah yang dikeudarakan melalui radio kedahfm. Sayu hiba bila mengenangkan muka-muka anak2 kecil yang terpaksa menghadapi peperangan ini. Astaghfirullahala'zim. MashaAllah. Subhanallah. Allahuakhbar.
 
Apa yang aku mampu lakukan?
Berdoa. Berdoa dan terus berdoa.

Semoga Allah memberikan kekuatan yang berlipat kali ganda kepada mereka semua. Ameen.



Wallahualam.


Publish;
FNiesa