03 April 2014

Sebelum ke Seoul Korea

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Assalamualaikum w.b.t
Annyeahosayo.... (maafkan saya speeling tak betul)

Tinggal kurang lebih 30 jam saja aku akan berangkat ke KL dari Penang Airport untuk transit selama 5 jam di LCCT.
Alhamdulillah 98% dah settle.
Semua barang dah complete packing.
Hopefully tak der la mende-mende yang important akan tercicir nanti.
Cuma tinggal tukaran duit saja yang belum selesai.
Decide untuk tukar di airport saja.

Fuh!!! Nervous wey, sapa yang tak nervous.
Apa pun, aku berdoa agar semuanya selamat, perjalanan aku bersama teman-teman akan sentiasa dibawah lindungan Allah s.w.t. Ameen

Sedikit risau bila semalam my beloved sister dah terasa sakit-sakit nak bersalin.
I hope, the little angel will waiting her/his aunty balik dari Korea dulu k.
Nanti leh ler achik hantar Sitinda ke airport dengan senang hati.
If not, kesian kat siti, nak kena settle down sendiri. Nak booking tix flight, print boarding pass. Yer la, selama ni I jer yang buatkan. 
So little angel, please wait your aunty ok.
Just 1 week jer achik p.

For my beloved sister, be strong k.
Banyak-banyak berdoa pada Allah, minta semuanya dipermudahkan.
Doa kakchik sentiasa bersama Kak Ngah. Ameen

Hurm, last week, saya ada bertanyakan pada cousin saya berkaitan wasiat.
Adakah sah / valid wasiat itu kalau saya hantar guna mesej pada kakak saya.
Katanya sah. Moga-moga dipermudahkan.
Betulkan saya, jika saya mahupun cousin saya tersalah dalam hal ini.
Berkaitan wasiat, saya tertarik bila mana Ust Don ada memberikan sedikit ilmu pada penonton sewaktu menjadi tetamu jemputan dalam program Assalamualaikum edisi khas MH370 2 minggu yang lalu.
Katanya, jika kita yang nak travel jejauh ni, adalah digalakkan untuk membuat wasiat terlebih dahulu.
Ini bagi memudahkan urusan pembahagian harta (jika ada) bila berlakunya perkara-perkara yang tidak diingini terjadi.
Walllahualam.
Hanya perkongsian bersama.

Ok, saya nak sambung kerja dulu.

InshaAllah, jika ditakdirkan Allah untuk kita bertemu lagi, saya akan berkongsi pengalaman saya di bumi Seoul Korea.

Apa-apapun, saya Fathahiyah Khairunnisa bt Z. ingin memohon beribu kemaafan pada semua follower dan readers yang tak jemu untuk jenggah ke blog saya ini jika ada kekhilafan secara sengaja mahupun tidak sengaja. Doakan perjalanan saya bersama teman-teman saya yang lain serami 4 orang semuanya dibawah lindungan Allah s.w.t

Jumpa lagi.
InshaAllah

Assalamualaiku.


Publish:
FNiesa 
 

Reactions:

0 comments: