14 March 2014

Travelog : Krabi + Hatyai #1

BY Fath_n!e$@ IN , , No comments

Bismillahirrahmanirrahim.
Holla peeps.
Tqs kepada readers yang sudi singgah ke blog saya ni.
BTW, travelog saya ni based on experience saya sepanjang percutian saya kemana jua saya pergi. InshaAllah, ianya dapat memberikan input pada readers sekalian.

Perancangan?
Ikutkan hati saya, memang dah tak nak pergi krabi + phuket ni kalau naik public transport. Better naik flight. Bukan apa, penat wey... berjam-jam lamanya perjalanan. Tapi paling best, experience sepanjang perjalanan. Trip kali ni adalah kali kedua bagi saya. Pertama kali naik bus, kali ni naik van. 

Actually, saya rancang dan survey semasa di bulan October 2013. Decide and confirm siap deposit Rm100.00 di bulan December 2013. The best price i got form this travelling agent for 3 hari, 2 malam dengan RM450.00. Hotel + Transport + Tiket Ferry + 1x Lunch masa island tour. RM480.00 include makan, RM650.00 kalau 4h, 3m. Tapi memandangkan der yang tinggalkan anak, we decide pergi sampai Krabi saja.

Sebaik masuk January 2014, hati mula gelisah bila memikirkan keadaan pergolakkan yang berlaku di Bangkok. Hampir saja trip ini ditunda ke bulan May 2014. Alhamdulillah, segala-galanya selamat dan sepanjang keberadaan kami di sana, kami sentiasa dibawah lindungan -Nya. Syukur, alhamdulillah.

Info berkaitan...
Trip Krabi - Hatyai.
07032014 - 09032014
Jumaat - Ahad
1500 - 0030
13 orang peserta

Perbelanjaan:-
Hotel + transport + 1x lunch + boat fee = RM450.00
Island Tour (baru jer kena charged) = RM40.00 (400 batt)
Dinner (1st day)= RM15.00 (150 batt)
Bfast (2nd day) = RM8.00 (80 batt)
Drink = RM2.00 (20 Batt)
Dinner (2nd day) = RM5.00 (50 batt)
Supper = RM2.00 (20 batt)
Bfast (3rd day) = RM12.00 (120 batt)
Shopping gajus = RM25.00 (250 batt)
Shopping baju = RM43.00 (430 batt)
Shopping bagpack = RM80.00 (800 batt)
Ice Dome Hatyai = RM20.00 (200 batt)
Tut-tut = RM2.00 (20 batt)
Makan-makan di Floating Market = RM15.00 (150 batt)
Shopping fridge magnet = RM21.50 (215 batt)
Shopping di Danok = RM50.00 (500 batt)

So total yang saya spent kat sana = RM340.50 (3405 batt)

Sampai di sini dulu untuk entry kali ni. Next entry, saya akan story the whole day ok.

Wallahualam.

Publish;
FNiesa
 


Reactions:

0 comments: