20 January 2014

Zaza Backpackers

BY Fath_n!e$@ IN , , , 2 comments

Assalamualaikum semua.

20 hari telah berlalu. Weehuuu!!!
Tinggal 2 bulan setengah saja yang ada untuk prepare apa yang patut.

Alhamdulillah, setelah hampir 3 minggu tertangguhnya proses mem'booking' guesthouse / hostel untuk geng backpackers kitaorang, last week settle semua urusan. TQSM pada Ckin tolong booked kan untuk penginapan kitaorang semua nanti.

Ihsan dari Uncle Google

Akhirnya, penginapan yang menjadi pilihan kitaorang untuk 7 malam nanti adalah di Zaza Backpackers.

Lewatnya di tengah-tengah bandar Seoul, makanya mudah untuk kitaorang ke sana ke mari. So korang leh baca skit kat bawah ni.

The Zaza Backapckers hostel in Seoul serves you with our great location, as the most centrally located guesthouse in Seoul. We provide all the other customer-friendly facilities with private rest rooms, shared kitchen, free-wifi and so on. It is an easy walk to Seoul's most famous attractions including Myeong dong shopping st. , Dongdaemun Market , Seoul N-Tower, Namdaemun Market, Palace, Insadong, Cheonggyecheon Stream, City-hall and Seoul Station.

We are just a 3 minute walk to a subway station and the airport bus stop, which make it easy to get to Incheon Airport and attractions such as very famous Hongik Univ. area , Daehakro area and National Museum.

Pilihan kami juga pastinya untuk 4 orang. Makanya kitaorang ambik yang family room. Semua info2 ni, saya ambil dari Zaza Backpackers. 1 malam 95,000KRW * 6 night (1 night free) = 570,000 KRW. Sorang hanya perlu bayar 142,500KRW bersamaan dengan RM435.00 (lebih kurang) untuk 7 malam. 1 malam dalam RM62.00 sahaja.

Family room

Spacious and bright, this large room is the Ideal for a family or small group of friends. Some rooms have a loft which is loved by young girls.
95,000KRW ( 4 person / 1 night)
- Stay 6 consecutive nights and get the 7th night FREE(Except high season)


In - Room
  • - Private toilet & shower room
  • - Non-Smoking room
  • - Free Wi-Fi & internet access
  • - Climate control air-conditioning and floor heating
  • - State of the art security
  • - Cable TV with multilingual channels
  • - High quality Linen
  • - Hair dryer & mirror
  • - Coat Hanger
  • - 24 hrs cold / hot showers 
 
 Selain itu juga disediakan kemudahan dan perkhidmatan lain seperti;
  1. Dapur
  2. Tour Booking Service
  3. Mail Box
  4. Laundry service. Hanya 5000KRW utk 1 plastic bag besar.
  5. Dan lain-lain free service seperti map, towel, soap, wi-fi free, iron, luggage storage, adapter etc.
Bagi saya, sangat ok bila tengok dari dalam internet. Tapi akan dikongsi selepas saya pulang dari sana nanti yea....

 

Reactions:

2 comments:

Anisah Zaini said...

Hi assalam..nak tnye zaza ni selamat x klu mlm nk ke gh ni..sy igt nk booking n sbb sy solo traveller jugak..safety first..hehe

Fath_n!e$@ said...

alhamdulillah selamat. dan jgn risau, seoul antara tempat yg selamat.