05 January 2014

Projek Memikat Suami

BY Fath_n!e$@ IN , , , , , No comments

Assalamualaikum semua.

Tajuk entry tak boley blah kan? hehehehe.. ini semua penangan cerita kat astro ria "Projek Memikat Suami". Drama ni di adaptasi dari novel. Oleh ketidaksabaran saya untuk menunggu kesudahan drama ni, makanya new year hari tu, saya grab 2 buah novel yang sedang hangat dimainkan dan diadaptasi dari novel2 ni. FYI, dah habispun pembacaan saya bagi kedua-dua novel ni. Untuk novel ni saya habiskan setengah hari suntuk untuk sudahkan pembacaan, manakala novel The Wedding Breaker saya ambil masa 2 hari, itu pun dilangsaikan selepas pulang dari shopping dan selepas waktu bekerja. So kira pi kira mai, setengahari jugak la dihabiskan utk novel tersebut.

Jom saya kongsi sinopsis novel ni.


NAWWAL HUSNA, baru sehari pulang ke tanah air selepas tamat pengajian, dia dikejutkan dengan berita peminangannya. Demi ummi dan babah, Husna bersetuju dengan permintaan itu meskipun dia tahu sangat sukar untuk bersama dengan lelaki yang memang tak sukakan dia.

“Jangan menyesal, little girl. Awak ingat taktik awak tu bagus sangat? Awak nak sangat kahwin dengan saya? Okey, saya akan bagi tahu mama yang saya setuju. Cik Nawwal Husna, awak akan jadi isteri saya. Awak ingat awak dah menang? I promise you, for every day of our married life, you will regret what you have done today.” – Zahrain Alimin

Hidup berumah tangga dilayari berbekalkan nasihat dan petua dari kakak-kakaknya,yang lebih dikenali sebagai Master-ji dan Side-kick.

“Buat apa kalau Puan Sri berkenan, tapi tuan punya badan tidak!” – Nawwal Husna

“Una tak pernah terfikir ke, kalau Puan Sri boleh berkenan kat Una, kenapa Una tak buat anaknya pun berkenan kat Una?” - Najla

Berjayakah Nawwal Husna memikat suaminya si mamat ketul ais beku, Zahrain Alimin? Bolehkah ketul ais beku ini dicairkan?

“Sayang... Abang tak tahu bila abang jatuh cinta dengan sayang, sebab abang sibuk sangat hendak membenci sayang. Benci, benci, benci, tup-tup, in love. Bila jatuhnya pun abang tak tahu,” - Zahrain Alimin

Apabila mereka sudah menemui cinta itu, wujud pula penghalang dek rasa cemburu dan fitnah. Berjayakah mereka mempertahankan rasa cinta yang baru hendak bercambah? Ikuti cabaran dan usaha Nawwal Husna untuk membina rumah tangga bahagia!

Reactions:

0 comments: