16 January 2014

"No Title"

BY Fath_n!e$@ IN , No comments

Assalamualaikum w.b.t.

Korang dah tidor ker? Saya belum. Malam ni ingat nak buat karangan yang panjang. 16 hari telah berlalu bagi tahun 2014. Tinggal lagi 349 hari saja lagi sebelum aku dapat BMW 3 Series. Mihmihmih. Seronok ek??? #aptb



So, untuk karangan yang panjangnya entah berapa ela, akan aku rangkumi dalam 1 entry. Yang mana dan la nooo... Di awal-awal entry dulu excited lebih sikit sebab nak berjalan jauh nanti. Doakan semuanya berjalan seperti yang dirancang. Amin.

Isnin yang lalu, someone comment pada 1 post di mukabuku aku yang statusnya berkaitan kelewatan aku tiba dipejabat. Dan komen yang diberikan adalah "kenapa tahun 2014 ni, FN asyik badluck jer..." Dan jawapan aku pada komen tersebut, "sebab mungkin di pertengahan akan ada goodlucknya.... berprasangka baik dalam setiap hal...insyaAllah...DIA bgi hujan dan panas dulu, sebelum nak bagi salji dan pelangi.." 

Badluck??? Hurm, semua yang berlaku adalah perancangan DIA. Kelewatan aku bangun hari itu disebabkan lewat tidur kerana flight aku dari KL delay. Even 4x punch card merah, semuanya bersebab. Kali pertama merah pada jam 8.01am. Mesin punch card rosak. Dah cacat card aku. Kali kedua merah 8.19am. Lewat 4 minit. Accident atas jambatan even aku kluar rumah awal 7.40am. Untuk kali ke3nya, 8.30a.m  Selalunya perjalanan hanya 15-20 minit utk sampai office, jem akibat hujan dan accident pada minggu yang sama juga even aku kluaq awai dari hari sebelumnya iaitu jam 7.25am lebih awal dari bonda. Hari kejadian adalah hari Jumaat. My adiks tolong hantarkan. Jem dari Sg.2. Dan untuk ke4 kalinya adalah pada hari Isnin yang lalu. Lewat 1 minit, 8.16am. Padahal parking keta baru kol 8.14am. Hehehehe.... Even small matters, tapi ia mencacatkan card attendanceku. #aptb


Bagi aku, apa-apa yang berlaku pada aku sepanjang tahun 2014, bukanlah badluck (sebab diorang baca apa yang dishare di fb dan aku tak salahkan mereka.) itu bagi aku 1 motivasi buat diri sendiri supaya perlu lebih ketelitian dalam kehidupan. Pergi kerja lebih awal dari biasa. Lebih aggresive dari biasa. Itu bukanlah untuk lemahkan semangat aku. Cuma peringatan buat diri aku. Berusaha untuk tidak mengambil MC tahun ini. Flight delay. Is it badluck for me? So how about others? Hehehehe.... kalau dengan AA ni, dah biasa dah delaynya. Aku kan pengguna AA yang setia. 

Berkongsi sedikit hal-hal berkaitan kerjaya aku sekarang ini. So far so good. Yups!!! for me, dalam banyak-banyak bulan dan tahun, yang paling tough adalah bulan OCTOBER 2013. You know why?  Hahaha, U oredi noe. Menangis sebab tension dengan kerja (mcm org buduhhhh!!!). Bulan dimana aku tekad untuk quit from this company. RESIGN!!! YEay!!!! FYI, my resignation letter pun dah ready draft. Just need to print out. May be aku terlalu memberi 200% attention terhadap career aku, sehingga sanggup take-it easy benda-benda lain. Bila kecewa dengan 'situasi' tu, ia makan diri aku sendiri. Bongok betoi bila pikiaq balik. I love my job. I love my career. 


Someone datang dan bertanya pada aku, kenapa aku tidak keluar dari Penang. KL banyak potensi dan banyak kerja. Bagi aku, it's ok. Di mana-mana ada rezeki. Sedangkan semut lagi boleh hidup dalam celah-celah batu, inikan pulak aku, manusia yang diberikan akal dan fikiran untuk berusaha mencari rezeki. Rezeki datangnya dari Allah. Selagi aku boleh berada disisi bonda dan jaga bonda aku, itu sudah memadai. Selagi aku boleh dengar, bonda dok beletiaq kat aku, aku ok jer. Itulah yang aku rindukan. Bonda dah banyak berkorban buat kami adik beradik. March ni, bonda dah bersara. ALHAMDULILLAH.....terlalu banyak jasa dan pengorbanan mom pada kami semua. Apa salahnya kali ni pulak aku korbankan kehendak dan keinginan aku untuk mencari kerja-kerja diluar Penang.  Selagi aku belum berkahwin, i'll stay with my mom. MOM, YOU ARE NUMBER ONE IN MY LIFE FOREVER AND EVER. Luv you mom.....

Oklah, sampai kt sini dulu yuk....mau ketiduran dulu yea... Tapi sebelum tu, saya nak share dengan korang semua yang merupakan anak 1, 3, 5...Mostly even kebetulan, hampir 95% jugak ler sama nyer.... Meh baca...
Publish;
FNiesa

Reactions:

0 comments: