08 January 2014

Cuak Babe!!!

BY Fath_n!e$@ IN , No comments

Hola....

Sedikit perkongsian perasaan di kala lunch time ni. Huuu

Sebenarnya saya sekarang ni dalam keadaan serabut bila memikirkan trip ke Seoul nanti. Tak lama dah. Tinggal 2 bulan lagi. For me terasa kesuntukkan masa. Sekarang hujung minggu dan weekdays pada sebelah malamnya akan dihabiskan serve internet. Baca bergai-bagai blog dari blogger2 yang dah sampai ke sana. Hurm, lagi baca, lagi lost. Im lost you know. Pfff..Cuak babe. This is my first time berada di negara orang yang belum pernah jejaki tanpa tourist guide.Antara blog yang dilawati klik sini

Segala maklumat berkaitan tempat-tempat yang boleh dilawati, makanan halal, dan macam-macam lagi sehabis baik dikumpul. Tambahan miscommunication akan terjadi disana. Tersesat juga mungkin akan berlaku. Bahahaha... 

Gambar tiada kena mengena dengan entry ini
Accomodation yang paling penting disaat ini. Nak kena cari yang betul-betul terbaik dan berdekatan dengan Station Subway dan most important tak jauh dari tempat-tempat menarik. Makanan halal bagi saya jatuh no.2 kerana saya dan member-member akan segregate part masing-masing untuk dibawa dari Malaysia. Ciri-ciri guesthouse yang dicari perlu mempunyai kitchen, berdekatan dengan subway station, dan washing machine. Hahahaha. Kami akan masak sendiri nanti. Untuk this part, we're trying to booking before end of this month. Kalau tak, masakkkk kitaorang nanti.

Schedule of airport bus + taxi + subway paling last akan turut di titik beratkan untuk kitaorang pada hari terakhir keberangkatan ke aiport nanti.

Masa solat juga perlu ambik kira dan titik beratkan. Pukul berapa waktu subuh, zuhur, asar, maghrib, dan isya di Seoul. Untuk kiblat, tiada masalah, kerana saya ada kemudahan itu. Memandangkan kami akan berana di negara bukan Islam, so, tentulah surau susah nak dapati bila mana kami melawat tempat-tempat tertentu. Tapiboleh saja minta permission. InshaAllah. Manusia tak kejam kot.

Tempat-tempat menarik juga telah dicari dan untuk ini juga, saya minta member yang yang selalu pergi ke Korea, Liza untuk draftkan iternary buat kitaorang. At least kitaorang boleh buat rujukan ditambah dengan tempat-tempat yang ada dalam list kitaorang sendiri. Hopefully i'll get this iternary before next monday.

Tukaran wang asing. This part tiada masalah. Last minute punya kerja .... Berapa yang akan dibawa pun belum decide. tapi so far currency KRW1000 = RM3.00. Ini secara kasar. So, please, please, and please, jangan convert dlm RM kalau nak nak shopping. Itu pesanan penaja. Kalau tak, memang masak ler nanti.

Pukul 2.00pm sudah. Sambung later2 k bila saya rajin.

Wallahualam.

Publish;
FNiesa 


Reactions:

0 comments: