25 January 2014

Beruntungnya Wanita Mempunyai Rahim

BY Fath_n!e$@ IN , No comments

6 Sebab Beruntungnya Wanita Mempunyai Rahim31

1)Dia bekerja dengan Allah..jadi ‘kilang’manusia.Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh..7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.

2.) Cuti bersalin juga sehingga 60 hari. Cuti ini bukan cuti suka hatitapi, cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah..Oranglelaki tak ada cuti dari sembahyang…sembahyang wajibbaginya dari baligh sehingga habis nyawanya..

3.) Satu lagi berita gembira untuk wanita, sepanjang diamengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya..lahir saja bayi, seluruhdosanya habis.. Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita, jadikenapa perlu takut nak beranak? Marilah kita pegang kepada taliAllah. Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggapmati syahid.. Allah izinkan terus masuk Syurga..

4.) Untuk peringatan semua wanita yang bersuami: Seluruhkebaikan suaminya, semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung.

5.) Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan terperanjatdengan Pahala extra yang banyak dia terima diatas segala kebaikansuaminya yang tak disedari.. Bila dia lihat suaminya tengahterhegeh-hegeh di titian Sirat,dia tak nak masuk syuga tanpasuaminya, jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuklepas masuk syurga. Didunia lagi, kalau suami dalamkesusahan isteri boleh bantu tambahlagi di akhirat. Kalau seorang isteri asyik merungut, mulutselalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extraini.

6. )Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas beratdidalam dan diluar rumah, segala dosa-dosa anak isteriyang tak dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengandosa-dosa yang lain. Dinasihatkan kepada semua wanita supaya faham akan syariat Allah agar tidak derhaka denganNya.


Semua ilmu diatas, saya kongsikan daripada email yang saya perolehi...

"Sharing is Caring"

Publish;
FNiesa 

Reactions:

0 comments: