31 December 2013

31.12.2013

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Assalamualaikum semua.

31.12.2013 hari terakhir di dalam kalender 2013. Tinggal beberapa jam sahaja lagi kita semua akan menjejakkan kaki ke tahun baru 2014.

Apa yang dah dicapai sepanjang tahun 2013?
Apa yang belum di capai?
Ada azam tahun baru ker?
Ke nak langsaikan dahulu azam 2013? carry forward orang akaun kata :p
Hubungan kita dengan DIA pula bagaimana?
Semakin dekat atau semakin jauh?
Semua itu tepuk dada tanya iman masing-masing.

Hari terakhir 2013. bermulalah kesibukan berganda di hujung tahun sehingga Mac'14... Bismillahirrahmanirrahim.. #FinancialReportBudgettingBonusCalculationPerformanceBasedIncrementStaff

Post terakhir 2013 d FB...hmm, engko nak jugak exposekan muka buku ek...kihkih

Ok lah, tak nak buang-buang masa lagi, sebab banyak kerja yang menunggu untuk dilangsaikan.

Dikesempatan ini, saya FN, ingin menyusun 10 jari memohon kemaafan di atas segala kekhilafan saya sepanjang tahun 2013 samada ada secara sedar atau pun tidak. Semoga ukhuwah sesama Islam akan terjalin penuh barakah. Ameen.

Jumpa lagi di tahun hadapan.

Assalamualaikum

~xoxo~
Fath_Niesa

30 December 2013

Countdown 2014

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Hola...
Hello peeps...

Hemoih..hemoih..hemoih, ko dah tak der adab ke FN... :p

Assalamualaikum..

Pejam celik, pejam celik, dah tinggal sehari jer nak masuk 2014.

Oh mannnn!!!!

Cepat nyer masa berlalu pergi...

Masa berlalu, tanpaku menyedari,
percintaan yang kita bina hampir terlerai....
(dah menyanyi pulak....)

Isokay... life must go on.
Last day, chit chat dengan bonda:
"mom, dah nak masuk 29 tahun dah......aduiyaaa...."
mom said; "hah! tunggu pa lagi, p cepat2 cari r. jgn dok memilih sangat...orang nak rekemen, tak yah tolak-tolak..."

OMG....
Relex mommy, mommy relex.... :p

Lain yang nak ngadu, lain yang disuruh... mom oh mom.
relex r, april ni kak cik bawa balik orang korea sorang no... hehehehehe

Sebenarnya nak chit chat dengan mommy pasai future. Bukan la ke arah nak kawin segala bagai. But!!!!
But!!! pembelian asset. Yeah!!! My target. My Mission. Beli rumah laaa

So, untuk 1st step nyer, mom kata, kena register dengan jabatan perumahan. 
Hmmm, so nak tak nak better kena daftar dulu la jawabnya.
Bahek!!!!

Whats next?
hmmm...

Apa yang penting, tahun 2014 ni, aku harap akan ada perubahan dalam hidup aku. Terutamanya dalam hubungan aku dengan DIA kerana sering kali aku alpa dan lalai.

Ok, cukup dulu sampai di sini untuk entry di ambang penghujung 2013.

Wallahualam.

Assalamualaikum;
Fath_Niesa

29 December 2013

Everyone Can Fly

BY Fath_n!e$@ IN , , , No comments

Hola peeps!!!

Inilah penangannya bila 2013 tidak travel ke mana-mana. 

Bermula dengan January 2014, aku akan fly ke KL untuk attend my best friend wedding, March akan ke Krabi, April akan ke Korea dan akhir sekali penutup travelog aku adalah ke Sarawak. Untuk yang lain-lain aku dah pun sampai banyak kali. Cuma Korea, this is my first time travel bersama member tanpa ajen. Semuanya atas urusan dan perancangan sendiri. Weeehuuu...

Bila ler nak dapat ticket free dari AA.heee...oopppttss

Tinggal lagi 4 bulan saja aku akan fly ke bumi matahari terbit. Salah satu negara yang ingin aku lawati. Hmm...

Untuk permulaannya, off course lagi ticket flight. DONE.

Untuk keduanya adalah booking penginapan. Yang ni, masih dalam survey-menyervey. hmmm

Ketiganya, membaca blog-blog dari bloggers yang dah sampai ke sana. Salah satu feveret blog yang selalu di baca untuk panduan adalah Fatin Liyana.


24 December 2013

Confirmed!!!!

BY Fath_n!e$@ IN , , , , No comments

Syukur Alhamdulillah.
 
Semua urusan pembelian ticket flight selesai dilakukan. Perancang setengah tahun pertama 2014 semuanya berjalan dengan lancer setakat ini.
 
Mudah-mudahan semua perancangan mendapat keredhaan dan dibawah lindungan Allah s.w.t.
 
3 destinasi yang bakal ditujui bagi tahun 2014.
 
Bermula dengan trip Krabi-Hatyai selama 3 hari 2 malam pada 7-9hb March 2014 bersama teman-teman seramai 14 orang.
 
Diikuti oleh Korea selama 8hari 7 malam pada 5-12hb April 2014 bersama BFF saya, Aisya dan mungkin akan bertambah menjadi 4 orang semuanya. InshaAllah. Holiday ini merupakan hadiah birthday untuk diri saya sendiri nanti. Ikutkan 2013 saya rancang ke sini, tapi atas sebab2 tertentu, ianya ditangguhkan. Syukur, Alhamdulillah. Ticket pun telah siap dibeli dengan harga RM988.00, dengan AA. Trip ke Korea ni semuanya under planning sendiri2, tidak menggunakan mana2 ajen. So, agak teruja dan cuak sedikit. 1st time ke Negara yang tak pernah jejaki tanpa orang2 yang expert di sana. Mungkin juga akan mencari student-student Malaysia dari sana bagi membantu perjalanan kami kelak.
 
Akhir sekali pada 10-20hb June 2014 saya akan ke Sarawak sekali lagi, Kali ini saya akan lepak di rumah kakak saya yang tinggal di sana.
 
So, untuk semua trip-trip di atas, akan saya buatkan travelognya nanti ok?
 
Now, saya akan concentrate pada trip Korea. Perancangan tempat2 yang ingin kami terjah nanti, tempat-tempat makanan halal dan sebagainya.
 
Doa2kan agar semuanya berjalan dengan lancer.
 
Ameen.
 
note:
Mom kalini dah beri pelepasan pada saya untuk travel bersama teman-teman jika tanpa dia mom sekali. Bukan apa, risaukan keselamatan anakandanya ni jer.

16 December 2013

Entry Emo....

BY Fath_n!e$@ No comments

Kehkehkeh!!!!

Ini adalah entry emo saya.
Ada korang kesah? tak kan?
mihmihmih.
Tapi uols still baca jugeks kan??? lalalala... busy body betul la uols ni.
Hekhekhek

Today is Monday.
Like a MONDAY BLUES
Beluuusssssss sangat.
Terasa nak menjerit hokey bila berada dalam situasi begini.
Astaghfirullahala'zim................

Apabila 'disepak' bagaikan bola, now aku dh hilang kehormatan pada orang.
Pepatah ada mengatakan bahawa , "Jikalau mahukan orang hormat pada kita, kita perlu hormat pada orang terlebih dahulu....
Yups!!! Correct 120%. I agreed with that.
Atas alasan itu jugalah aku nekad untuk mencari kerja ditempat lain. 
I can't work in this environment anymore, dengan manusia yang selfish setelah beberapa ketika aku bertahan.

LAgi!
Lagi!!!
Dan lagi!!!!

Setelah 6-7 tahun lepas terasa 'kekeyangan'nya, tahun ni, ingin saja aku clearkan, sesi untuk mencuci bersih apa yang tertinggal, dengan selamber dan egonya keputusan aku ditolak 100%. Penerangan demi penerangan tidak diterima. Tapi sampai bila hendak biarkan ianya 'berbau' di situ. Setiap tahun dan tahun-tahun akan datang, bende yang sama akan dibangkitkan. At last, sapa yang akan dipersalahkan jika 'reward' ditarik oleh bende2 yang masih 'berbau' itu?

Penat!!!!
Sedih!!!!!
Makan hati berulam jantung. (wow!!!sedap tu, lapaq plak tetiba, tak breakfast pun lagi..sob sob)

Sentiasa nak nampak kemas.
Dalam meeting ok. Agreed dengan cadangan yang diusulkan
In reality, Ohmaiiiii.........

Arghhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




"Ya Allah, engkau permudahkanlah segala urusan hambaMu ini...dan berikanlah kesabaran pada diri ini dalam menghadapi manusia sebegini......" ameen ameen ameen YBA..




Maafkan saya kerana kalian juga terjebak dalam entry emo ini. 
Tapi disini sajalah tempat saya meluahkan isi hati saya selain kepadaNYA.


Wallahualam
Fath_Niesa   


13 December 2013

My Random Pictures

BY Fath_n!e$@ No comments


















Hanim's Solemnization & Reception

BY Fath_n!e$@ IN , , No comments

Congratulation Hanin and Hafiz.

May Allah Bless both of you.

Semoga kasih sayang kalian hingga ke Jannah, ameen.

06.12.2013;
Fath_Niesa















 

12 December 2013

Welcome December

BY Fath_n!e$@ IN No comments

^fuh!fuh!fuh!fuh!^

eeeeuuuwwww!!!!!!!!!!!!!!!!!
Again. Berhabuk lagi.
Choyyyy.. what happen to you Ms.FKZ oiii...
Tak dak masa sangat ka nak update blog sendiri.
Alasan lagi kan? kan? kan?


December oredi.
Yeay!!!!
hari ni 12.12.2013.
Semalam, ramai bangat yang hupdate tarikh 11.12.13.
Arghhh!!! So suwwwiiitt...
Macam suwiiittt jers.
Macam ramai jers..
Hahaha...sekarang penggunakan seperti di atas juga femes di laman sosial. like a 'selfie'. 
Haih la, macam2 kan. 
Tunggu next year 2014 plak, apa perkataan yang femes. :)

19 days to go.

Tapi yang paling best, di dalam kesibukkan harian saya, beberapa perancangan telah diatur. 
Apakah???? You guess what hah?
I nak kahwin?
I wish too..ngeh2x,
Tapi yang pastinya adalah vacation. Yeay!!!!

Siri penjelahan kembali bermula 2014 setelah 2013 mengambil keputusan untuk tidak kemana-mana. I did it. Cuma company trip dengan puteri jer tak leh nak dielakkan. Official maaa. not personal.

Apa yang pasti Krabi bulan March (3 hari), dan Sarawak bulan June (10 hari). 
Berharap agar perancangan April untuk ke Korea menjadi kenyataan. Itu kena tunggu end of this month. kalau perancangan nak gi sendiri tak tercapai, i'll call ajen bagpackers trus. dan berharap masih der kekosongan untuk 2 orang. Kenapa April? Sebab musim bunga. Plus besday saya bulan tu. Kira hadiah untuk diri sendiri.

Menceritakan budget bagi perancangan yang dibuat tidaklah mahal.
  1. Krabi  = RM450.00 (full package. Exclude FnB)
  2. Sarawak = RM189.00 (just flight ticket)
  3. Korea = RM1,900.00 (full package)
Total hanya untuk percutian 2014 adalah RM2,600.00. Murahkan? 
Average sebulan saving = RM250.00 

Hokeylah.
Saya nak continue kerja saya (sambil menunggu masuk MDS yang slow bangat)

Jumpa di lain ruangan.

Assalamualaikum

~xoxo~
Fath_Niesa