21 May 2013

Bad Migrain

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Hello peeps.
Morning..
Assalamualaikum...

Sengsara sungguh bila migraine menyerang.
Terasa sel-sel darah berdenyut-denyut kencang dalam kepala otak ni.
A.P.T.B (meaning dia Apa pun tak boleh).

Tambahan bila dok dalam financial line ni. Lagi ler menjadi-jadi sakitnya.
Samada minor or major.
Once dia menyerang, tertiarap jugak diri ni.

Bila sampai pada tahap major, better dok umah, lena tanpa gangguan.
Semalam boleh tahan jugak ler.
Mungkin sebab berpuasa, tapi sahur hanya makan 3 keping biskut dan 3 biji kurma.
Jika diikutkan pada bulan puasa, wajib kena ada nasi untuk bersahur.
Semalam punya kes, bangun sahur, tapi ada "cerita" disebalik kejadian.
Malas nak fikir.
Last-last merana diri. 

Datang keja pagi okey.
Tapi bila dah sampai petang, lembik. Fail!!!
Balik keja, paksa jugak diri sediakan juadah berbuka.
Inilah masalah pada diri saya, bila sakit baru gigih nak masak sendiri. 
Bila sihat, makan ja apa yang ada.
Mungkin tekak orang puasa, macam-macam. Hahaha

Dalam dok tahan sakit kepala, dapat juga sediakan 3 jenis juadah. Simple jers.
Janji masak sendiri.
Ke kelas pun ting tong ting tong.
Tapi syukur pada Allah bagi kekuatan dalam kelas.
Bila break, tumbang jugak kepala ni ke meja.
Rehatkan otak sekejap.

Migraine oh Migraine!!!!

Wallahualam


~xoxo~
Fath_Niesa


Publish;
FN 

Reactions:

0 comments: