28 April 2013

Pinkple BerSpa & Manicure

BY Fath_n!e$@ IN , No comments

Fuh!!!
Fuh!!!!!!
Take 5 before sleep....

Just sesaja nak meramaikan entry blog i ni....

Petang tadi untuk pertama kalinya pinkple bermanicure and spa di wash room.
Sebelum ni, mat-mat nepal dok pujuk banyak kali dah...hahahaha....
btw, untuk kali ni memang i dah target pun untuk polish, wax dlm.

Ikutkan papan rega yang tertera kt car wash tu adlaah sepertu berikut :-
  • Cuci + vacuum + wax tayar = RM9.00
  • Cuci engine = RM15.00
  • Wax = RM80.00 (alamak tak ingat plak)
  • Polish = RM120.00
Gedebak gedebuk, jumlah semua RM180 yang diorang offer kt I. Wow!!! mahai nyerrr.. i tot around RM100 jersss, sekali mak aiiiii, hampir2 gak ler cancel last minute.

Tunggu lagi, agenda tawar menawar pun berlaku. RM150.00 utk polish, wax, cuci, vacuum, cuci engine. ON!!! kerja2 treatment pada pinkple pun bermula.


Dok tak sampai 10minit, sorang g mamat nepal datang.
kaka....bla..bla...bla...treatment utk cermin like kalis ayaq. buat pada semua cermin kecuali cermin depan sebab dah der wyper. Harga dia g tau RM150. Tapi memandangkan I dh ambik pakej2 diatas, dia offer RM100.00. I said mahai, xnak buat. Next time. Dia panggal I untuk tunjukkan demo pada cermin. Hmmm, berkesan jugak. Tanya tahan brapa lama. Then dia ckp lama.. BTW cermin tu akan jadi macam kita letakkan rain-X pada semua cermin. Air tak melekat pada cermin.

Hmm..fikir punya fikir, i kata next time lagi.
Dia mai pujuk lagi...bla..bla..bla..sampai ceq naek rimaih...
Dia tanya I brapa i nak bayar kalau wat treatment cermin tu?
I kata, semua sekali RM200.00. Makna kata utk treatment cermin tu RM 50 sahaja.
BTW, I tak sure whether harga tu berpatutan dah atau pun tak.
Pada mulanya mamat nepal tu xnak bagi rega yg i minta. Dia letak RM80, RM60 and last RM50 sebab I dh malas nak layan dia, ast2 dia yang feed-up.
Yeay!!! i won... (even ceq tak tau ler dh murah ker idok. janji tak ler smpi RM150 yang dia tawarkan pada mulanya)


Apa-apapun, pinkple sekarang dah cantik kembali
Tak dok jeragat-jeragat di muka dah.
hahahaha....

Rasa sayang plak nak bawa pinkple kluaq.
kehkeh...
Ikutkan hati nak jers guna my sis nyer car.
Tapi I jenis t.s.k gunakan kereta orang lain, lebih selesa dengan kereta sendiri, gagahkan diri juga bawa pinkple..hahaha..
Kereta sendiri berani cilok.
Kereta orang kena care lebih, even kereta sendiri pun lebih care.
tak per lah, susah senang bersama pinkple.

Oklah...
Nak lena dah..
Gud nite
Bismikallahhumma'ayawaamut...

Wallahualam...

~xoxo~
Fath_Niesa


Publish;
FN


Reactions:

0 comments: