17 October 2012

Travelog ~ Percutian Ke Kuching (Vol.VIII)

BY Fath_n!e$@ IN , , , No comments

Hari ke-5, 17hb September ~ Isnin

Hari ini adalah hari shopping. Pengangkutan untuk hari ini memang tidak diambil sama sekali. Ini kerana, hari Isnin adalah hari shopping dan jalan-jalan di sekitar Waterfront.

Dan dengan itu, perjalanan dan activity kami sekeluarga hanya bermula pada jam 9.30 pagi. 

Isnin tak banyak kereta...Kenapa? Kan hari bekerja...lalalala. :) So, xtvt shopping bermula sehingga tengahari. Setelah penat berjalan-jalan, kami singgah dan rehat di hadapan waterfront.

Kakak Tisya tekun belajar walaupun sekejap berhenti rehat

Setelah penat berjalan-jalan sekitar waterfront dan membeli apa yang patut dan perlu dibeli, kami pulang ke apartment. Sebelum itu, singgah dahulu bungkus nasi untuk lunch.

Pada sebelah malamnya, sesi mengemas dan memacking bagasi. Hopefully celuih la semuanya. Dan yang penting tidak lebih muatan sebanyak 90kg.
________________________________________________________________

 Hari ke-5, 17hb September ~ Isnin

Hah!!! Balik time..... Flight kami dari Kuching akan berlepas pada 9.30 pagi. Jam 8.00pagi kami telah ready di lobby menunggu transport. 

Memandangkan saya telah pun check-in sebelum datang ke Kuching, so proses dan procedure tidaklah mengambil masa yang terlalu lama. Cuma perlu line-up untuk check-in luggage. Syukur tak over limit. Dan pandai lak tu budget berat dia... :) ngam3x 90kg

Bagasi beranak pinak
Kami mendarat di PIA pada jam 11.30pg. Cuma menunggu luggage sangat la lamanya. So pihak AA, lepas ni tolong-tolong lah percepatkan pemunggahan luggage k. Tak larat nak tunggu. :) #customer always right...huahua#



Kasihan pada my bonda, pada hari terakhir beliau kurang sihat. Alhamdulillah, sekarang dh recover. Tengok, senyum pun dah tak larat.

My alongs yang datang jemput kitaorang di PIA. Dan alongs terus membawa kami semua ke kedai makan (kat pala bataih gak..senang dekat dgn rumah) untuk lunch. Lapar wey!!!

So............
So....................so.................
So..........................so...........................So.....

Sampai di sini dahulu entry travelog saya. Percutian ke Kuching. InshaAllah, saya sudah puas menjejakkan kaki ke Kuching. 6 hari sangat bermakna, dan banyak kenangan yang tersimpan dan terpahat di Kuching. Kenangan lalu, dan kenangan sekarang. Kuching meninggalkan 1001 kenangan yang indah.

Jangan merasakan pergi melancong itu satu kerugian. Ia amatlah bermakna bila mana kita dapat melihat life-sytle sesebuah etnik mahupun negeri. Jauh perjalanan, luas permandangan.

Doakan saya semoga suatu hari nanti, saya juga dijemput untuk menjadi tetamu DIA. Siapa yang tak nak. Tipulah kalau ada yang tak nak ke Mekah. Semuanya urusan DIA. Perancangan Allah itu hebat dan terbaik buat hambaNya.

Jumpa di lain destinasi.

~ xoxo ~
Fath_Niesa 

Reactions:

0 comments: