17 July 2012

Peace Run 2012

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Assalamualaikum semua.
Sobahannur.
Selamat pagi.
Nei how maaa...nanderey (betoi x yang ni??)


Entry kalini nak story morry skit aktiviti saya pada hujung minggu yang lalu. Saya  bersama teman-teman bermarathon!!! Weeehuuu...Sudah lama meninggalkan aktiviti seperti ini. Dah lama sangat tak berlari jarak jauh. Teman-teman yang menyertai marathon ini adalah Sis Sakinah, Mern a.k.a dayah, Milia, dan Amirah. Penarikkan diri disaat akhir Atie, Hasanah, Acap dan adiknya. So kami ber5 berentap dalam marathon kali ini. 

Bertempat di Taman Belia (Youth Park) tepat jam 7.30,bendera dilepaskan menandakan bermulanya larian kami semua. Ramai... Hampir 3000 peserta seluruh Penang. Kami tiba di perkarangan dalam jam 7.15pagi. Alhamdulillah sempat. Mencari parking yang lama. Full!!!

Jarak marathon adalah 6km. Biasa la, dah stop gym hampir 2 bulan, nak mula balik, pfff, ambik nyawa gak ler. Kitaorg marathon dan walkathon sama banyak. So larian kami mengambil masa 1 jam lebih. Sekejap  jer...Melihat jam ditangan baru jam 8.30minit. Hmmm, ingatkan sampai 2, 3 jam. Ngeh3x...


Tapi, tetap berbangga kerana dapat menghabiskan dan menamatkan 6 km. Tahniah kawan2....Tahniah juga pada mereka yang sememangnya bertuah pada hari itu, sis Sakinah dan Amirah.


~ xoxo ~
Fath_Niesa


Reactions:

0 comments: