08 June 2012

June In Joy ~ Rambang

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Rambang??? Apa kes???
Maksud rambang untuk entry adalah, apa saja terlintas difikiran dan rasa nak taip, saya taip saja. So, ianya akan jadi carca merba. Like pasemboq dan rojak buah. *yummy* #sambilmatakelip2#

Pergghh!! Siap ada tagline kau. Hambik!!! Dan Label pun bertukar menjadi serabut... Ahaaa...
Dan bahasa pun dah tersasar dari landasan...kikiki... (hurm, ada aku kesah)

Sedaq-sedaq hari ni dah Jumaat. Pantasnya masa berlalu. Rasa tak tercapai dek akalku (erk!! apo kona nyer jang dengan akal nih?? hurm, betoi2 serabut minah ni)

Dalam masa 2 minggu nak settle semuanya. Dan 1 minggu dah habis. Tinggal 1 minggu jer lagi. Hamper and trofi tak tempah lagi...Aiyayaya..Deyy macha, Wake up2x.. Eh!! shilap2x. Not macha anymore but minachi....kikiki.

Mengimbas kembali hari rabu last day. Aku p The Summit kt nun di BM (not bahasa melayu tau, tapi bukit mertajam, even tak tajam sangat pun bukit tu). Gerun!!! Mana tak nyer, turun saja kereta, mata-mata asing dok perati. Huh!! takuit. Dat's why la kenapa my beloved mommyto tak bagi aku p suatu ketika dahulu. Black metal la. holy water la.. Dan paling takuit, kes2 murtad. Summit la 'port' depa.  Alhamdulillah, Allah melindungiku melalui my bonda (bonda plak dah, tp mommyto..mcm2 engko ek)

Kat summit tu, muka semuanya bukan stok2 orang Malaysia. Pepaham jer la ek, depa2 tu dari mana. Kes ragut2 semua dah memang terkenal kot kat situ. Dok pikiaq macam mana ler next week. Dah ler kena gerak sorang-sorang. Hurm, time ni baru la tau, betapa pentingnya ada "guard" in my life. Pasti dia bleh teman haku ni kan? Ahaksss (mood gegatai dah datang tetiba) Kalu tempat lain ok jer. Tapi tempat2 yang security dia dibawah tahap -ve, pasti la aku takut. Mak!!! naknak 'guard" bley tak....:) Kalu setakat penang island sana tu, ok jer. SP ok jer. Even sunway pun ok jer. Layan jer sorang2. Xpo la. Allah ada. DIA sentiasa bersama aku. InshaAllah. 

#habis satu bab#

Bab lain. Semalam Masa on the way balik rumah dari AS, my mom ask me bout 'partner'. Mom!!!! Aha..... Oh!! Oh!!!. terganggu sudah focus pemanduan seketika. Last2, aku kata per "mom tidoq jer la. satg smpai kakcik kejut k??"  Larikkkkk!!!!!!! #redha#usaha#doakanyangterbaik# **Jodoh itu rahsia Allah**. Kita tak tau bila jodoh kita. aku tak tau siapa pemilik tulang rusuk kiriku. Semoga semuanya dipermudahkan. Setiap kali dalam solat, pasti ada usaha itu. Usaha dalam berdoa.  #stop talk bout dat# **tired** 

*Next topik*

Yahooo!!! Saya dapat mengawal nafsu saya. Weehuuu. Nafsu MAKAN okey???? makan tetap makan. U ols igt makan per? Fast food r... U know what, rasanya last year maunyer dalam sebulan 3 4 kali hentam KFC, mc'd, pizza.... Now, for this year, selepas 3 bulan (March), makan domino's. Itu pun sebab staff kt sini open table. Dan KFC last month (May). Itu pun masa di The Mines. (jimat punya pasai). So, bagi setengah tahun pertama, 2 kali saya makan fast food iaitu KFC 1x, dan pizza 1x. Tahniah FKZ... **pls clap ur hand** clap#clap#clap#

Sukan???

Aha!! Ini paling menarik. Menarik ker??? :) Keahlian saya di Gold Master Gym dah tamat. So, dah lama tak menyedut udara segar di trak... Saya akan kembali ke trak semula. Yahooo!! Dah bosan dengan gym. Now cuci mata diluar pulak... #FKZ pls betulkan niat kamooo#

Ahhhaaa!!! Bererobik bersama aunty2 yang cool. dan jugak cikgu saya setiap pagi. Sebelum tu, kasi warm up kt trak dulu. Sebenarnya bila bawa kluar duit ni dia terasa sayang sama kalu tak p. Rugi weyyy!!!

Apapun, kesihatan perlu di utamakan. Kalu niat nk p gym tu sebab nak kuruih, pun tak syiok gak kan?? Yang penting sihat tubuh badan, dapat relex2 kan fikiran. Mantop!!! hekhek. Kurus?? Dah ok dah dengan yang ada sekarang. Normal. BMI pun balance. Nanti kuruih sangat tak syiok nak peluk. Erk!!!!! Bukan2, kalau kuruih sangat pun, satg bus lalu tepi, dah melayang2.... :) saya ok jewssss :0

Ok, kawan-kawanku sekalian, saya mau undur diri dahulu. Lunch hrs dah nak tamat. Solah dulu bah!!!

#sapa nak teman saya p summit minggu depan. jom r. jom r...# 


#Jom layan FUN** We Are Young#

~ xoxo ~
Fath_Niesa

Reactions:

0 comments: