22 March 2012

Trip to Hatyai

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Yeay!!!!
Hatyai...Unplanning. Opptttsss!!! Bukan dengan family k, but this time, company's trip.
InshaAllah. Mudah-mudahan segala perancangan berjalan dengan lancar.
Semua ini adalah tanpa dirancang.
1 day, my boss requested suruh arrange family day.
Kalau ikutkan my boss, dia nak ke Sarawak (dalam hati, alamak, aku dah nak p utk kali ke2 kot ke sana nanti).
Jawapan saya pd boss, nanti saya try tgk macam mana, bcos kalau nak ke Swak, perlu kos yang byk. Air ticket + accommodation +  fnb +  entrance fee, itu ini. So, paling2 kurang around RM 5++. Kalau ikutkan staff, ofkos diorang tak nak pergi.

So, last week, on Wednesday, saya chit chat dgn mom about this things, then tak lama lepas tu, my beloved mommy sending the email yang bertajuk "Ikram Trip..." something like that la. Hahaha, at the end of the sentences, mom kata nak follow sama kalau pergi Bangkok...hahaha :), after read the sentences, trus saya kol mom..hahaha :)

RM205.00/person!!! Itu hanya untuk 2H 1M. Semua company tanggung.
Kalau nak pergi lelama, tanggung sendiri ok????
Bersyukurlah.
Last decide utk ke Hatyai, sebab itu yang paling murah stakat ini. Dan Fully support by company. Just bring pocket money for shopping... Yeay!!!
Sebenarnya nak ajak mom pergi sekali, sbb nk sponsor, tp mom xmaw pergi, unless ke Bangkok.
Hmmm...

So,,,,,,
Ini bukan dalam perancangan saya yer untuk bercuti ke sana.
Ini di kira official case. :) (alasan lagi...lalalala)

Rejeki...!!!
Hambik saja....!!!

Apa yang penting, dan saya telah pun remind pada officemate semua supaya tidak mengharap apa2 lagi. Sebabnya segala-gala bergantung pada RD. Takut gak tetiba his head terantuk di mana-mana, tak ke jenuh. Cancel di pengakhiran, uols jugak yang kuciwa. 

But i try my best ok???
May be, this trip first and last kita bersama, siapa tahu.
Hopefully, everything will be ok...

Footnote:- Next entry, saya postkan apa yang menarik di hatyai. Saya pun tak pernah sampai, so nak kena p tanya PokCik Google...

Wallahualam
- xoxo -
~ Fath_Niesa ~

Reactions:

0 comments: