10 February 2012

Lagu, Drama dan Saya

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Assalamualaikum semua.

Sepanjang 'life' korang, ada tak lagu-lagu yang kebetulan ada kena mengena dengan korang. Contohnya mengenai hati dan perasaan. Ofkos ada kan? How about drama? Musti ler ada juga kan? Kadang-kadang tu 'terberangan' sorang-sorang, betul tak? Macam tu juga ler bila kita baca novel, or any  storybook.  Bila mana kita meletakkan diri kita dalam 'situasi' tu, kita akan turut tersenyum, termarah, termenangis sorang-sorang, m i rite dear?  Drama dan novel, kita 'letakkan' diri kita, tapi lagu, kebetulan sama dengan apa yang kita rasai dalam hal-hal perasaan ni. Itulah lumrah hidup manusia. Tipulah kalau ada yang tidak berapa nak setuju dengan pendapat saya. Argghh!!! Tak kesah la, ni just my opinion sj. If you agreed with me, take it, if not, just leave it. Never mind. Aiyak, ter'speakang' pulak.

 Hurm, saya, ada. Tak nak menjadi hipokrit pada diri sendiri, sy akuinya. Yes!! Berangan weyyyy!!! Angan2 matjenin jer.. Susah wey, nak jumpa orang yang mcm dok impi, sedangkan diri sendiri pun tak perfect. Nama pun drama, berlakon jer la. Cerita yang saya dok layan sekarang ni, ofkos ler VC (vanilla coklat). Best cerita tu. Next entry sy post pasal crita tu k. Novel? Banyak. Sebelum ni pun saya dah story pasal novel, so, korang paham2 sendiri la ek. But sorry, saya tak berapa suka fiksyen story like The lord of the ring, Narnia, erm, apa lagi ek, termasuk movie pun sy tak suka tengok. Yang lain saya baca.
Untuk lagu plak, hahahahaha...saya hanya mampu tersenyum. Banyak lagu yang kebetulan sama dengan beberapa situasi saya. Salah satunya ost Ombak Rindu by Hafiz & Adira. Selain itu, Masih (Flopp Poppy), Nera (Hatimu Milikku), Rindu Setengah Mati (D'Masive).

Hah!!! Oklah, sampai sini dulu yer entry saya.
Later2 saya karang lagi.
Gpun td dah janji utk next entry pasal VC.
C u next n3.

Wassalam.

Reactions:

0 comments: