04 January 2012

Audit Period

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Assalamualaikum semua.
Salam sore.

Sekarang ni, tengah 'pick period' bagi audit2 firm.
Dan untuk big-big company macam my company, we're already utk di audit oleh kalian
(hah!!! kunun.. plastik2x semua ni)
(^_____________^)

So, dalam erti kata lain, setiap company tengah sibuk di audit oleh audit firm sekarang ini.
~ Audit Period ~

Yeay!!! Tetiba teringat sewaktu saya bekerja sebagai auditor dahulu.
Besttttttt...!!!!!!!
Tension? Oh, dah biasa dah mengejar death-line (hahaha..)
Head-ache? Oh, dah berbotol-botol bam dipakai
Berat pun tak kata ler, turun 10kg kot. Alhamdulillah
Tapi itulah moment itulah yang dirindui, even dalam tekanan.

Sekarang, tension bila diganggu oleh auditor. (*_*)
It's ok. Tak dak masalah. Cuma sewaktu 1st yr saya masuk company sekarang saja dalam keadaan kelam kabut account diorang, sebab dah diorang dah nak kena handle account sendiri.
So nak kena tranfers all transaction account, yang mana 1 regional punya, dan yang mana 1 IES punya. Nak kena reclassified semua item dalam account. Tak ke haru tu?

So, for the 2nd year, perancangan diatur dengan teliti.
Dengan harapan audit kali ni tak ler seteruk tahun mula2 saya bekerja di sini.
Alhamdulillah, perancangan tersebut menjadi.
Kesibukkan di akhir tahun dapat dikurangkan 95%.
Syukur-syukur, Alhamdulillah.
So, prestasi dan perancangan bagi tahun 2012, akan dimantapkan lagi.
Segala-galanya untuk performance yang mantap.
Bukan mengejar KPI, tapi sememangnya menjadi sikap saya untuk bekerja sekemas mungkin
Smart. Effective dan efficient. That's the words..

Lepas ni, sebaik mungkin untuk tidak kerja lebih masa.
Bukan mengira, tapi perancangan masa perlu dilakukan.
Kebetulan tahun 2011 terpaksa kerja lebih masa kerana meng'cover' kerja utk 2 orang.
Apa-apa pun, semuanya telah selamat.

So, dalam erti kata lain, audit dan account sangat best and enjoy.
Saya suka buat kedua-duanya.
Memberi cabaran yang berbeza-beza.
Tekanan juga ada lebih, ada kurang.
Yeahhhh!!!!!!

Bye-bye.......

Ikhlas Dari :- Fath_Niesa

Reactions:

0 comments: