15 December 2011

L>I>M>A 2>0>1>1

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Assalamualaikum semua
Selamat tengahari.
Dah lunch ker?

Ok, hari ni saya nk story morry last week punya xtvt saya bersama adik dan sepupu2 saya.
Kami decide nk pergi tgk 5.
Sebenarnya, hajat di hati dah tengok 5 dah lama.
Semenjak kecil lagi, iaitu mula2 penganjuran 5 ni.
Tapi itu ler, masa kecik, nak pergi dengan siapa, sebab terpaksa bersesak-sesak.
G pun tak nak nyusahkan my parents.
So, bila dah besar2 ni, dah der duit sendiri, orang kata, dah der 'kaki', panjang ler perjalanannya.

Decide mula2 dengan lil bro jer, AB (sorang ni jer pun adik yg der).
Lepas tu, semingu sebelum pergi, ada suarakan hajat pada my uncle.
So, my uncle pun tanya ler boleh tak anak2 dia lagi 3 orang nak follow.
Sy ok jer. G pun bukan saya pergi dengan siapa2.
Tapi itu la, sy ingatkan pada mereka supaya makan banyak2, tahap mental dan fizikal kena strong. Sebab nanti kami semua akan penat. Seharian perjalanan sahaja.
Kitaorang pergi balik hari.
Tidoq pun di AS. Rumah my sister.

Jumaat malam kita orang bertolak ke AS.
Mommy pun ikut sekali, tp mom stay umah sis jer. Main dgn cucu.
So, kami punya ahli rombongan 6 orang.
Sy, AB, Mudin, Imah, Rhani dan Sattar.
Tiket ferry pd jam 8.15 pg.
Sampai di Langkawi pada jam 10.30pg. Sampai2 terus beli tiket balik.
1/2 jam jugak ler bebaris. Ramai.
Dapat kereta (Alado Tengo = RM120 per day) terus ke airport.
Tiker ferry RM 23.00 utk dewasa dan RM17.00 utk kanak2 dr Jeti Kuala Kedah.
Entrance Fee LIMA RM 10.00 sj.

Ok la, korang layan jer gambar k.
Malas nak sory panjang2. sure korang pun bosan t.
Tapi yang pastinya, sangat best dan berbaloi kepenatan yang dirasai.
(p/s :- gambar saya ada 1 jer, yg lain gmbr adik dan kazen)









Reactions:

0 comments: