02 November 2011

Nobody Perfect

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Assalamualaikum semua.
Selamat tengahari.
Saya terlepas nak post entry semalam
Ingatkan leh dapat 01.11.2011, sekali terlupa sebab banyak mende nak kena settle.
Kan? Kan? Kan? Kan?
Nobody perfect, including me.
One more thing, kita hanya merancang, kan?
Macam saya, saya merancang nak wat entry utk tarikh 01.11.2011,
tapi nak buat macam mana, saya terlupa (ni kes minum ayaq semut ni)

Yeay! Dah masuk November 2011.
Ya Allah, cepat nyer masa berlalu.
Lagi 7 minggu sahaja kita semua akan menjengah ke tahun 2012.
Usia? Semakin meningkat.
Yeah, killer question akan rancak didengar.
So, saya sebagai tuan empunya diri, bersedia untuk mendengar soalan kalian.
Macam tak cayo jer.
Dok rasa baru nak meniti alam awal 20-an.hahaha.
Jiwa muda lagi, tapi yang penting, pemikiran semakin matang,
tindakan semakin bijak, keputusan semakin tepat, dan satu lagi, tak mengikut emosi.
Kan? Kan? Kan?
Setiap tindakan, kena lebih positif.
Pemikiran turut kena positif.
Now, saya tak sesempurna kalian.
Kadang-kadang, ada sahaja kekhilafan yang dilakukan.
Samada sedar, apa tah lagi yg kurang tersedar.
Kan?
Nobody Perfect!!!

So, dihujung-hujung tahun, dihujung2 hari, kita kena senantiasa bermuhasabah diri.
Setiap kali lepas solah tu, kita bertafakur atas mimbar tu.
Bermuhasabah diri.
Lebih dekatkan diri kita dengan-Nya.
InshaAllah, dengan adanya DIA di sisi kita, kita akan sentiasa rasa selamat dunia akhirat.
Tapi apa pun tindakan kita, kena la fikir, baik buruk.
Jangan bertindak melulu. Fikir sebelum bertindak.
Dan segala tindakan kita seperti tolong-menolong, kena ikhlas.
Ok semua...
Bebel plak. Tapi sebenarnya, saya bebel kan diri saya.
Hekhekehk..
Nobody perfect...
Kan? Kan?

Ikhlas dari : Fath_Niesa



Reactions:

0 comments: