24 November 2011

From Penang - KL - Malacca - KL -Penang

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum semua.
Baru berkesempatan nak story morry bout trip ke Malacca last week.(pada hal curi2 masa kot time ofis, ya ampun bos, ngantuk nyer pasal)
Konvoi dari Penang melibatkan 2 buah kereta. Kerana beberapa lagi sudah tiba di KL pada hari sebelumnya.
Macam biasa, yang 2 kereta tu ofkos la my family n my uncle nyer family.
We alwiz together.

Perjalanan bermula pada 17hb - 20hb Nov 2011.
Kami mengambil keputusan untuk stay di Ayer Keroh, sbb area Sg.Udang tak berapa nak ada tempat yg menarik yang boleh dilawati. Jauh tak jauh untuk ke Sg.Udang, hanya mengambil masa 30-45 minit untuk smpai. Sebelum tu, korang sure tertanya-tanya, konvoi ni untuk apa kan? Actually my cousin kawin dgn orang Malacca wokey?? so, apa lagi, rombongan pengantin r. Mengambil kesempatan untuk bercuti bersama-sama family, disebabkan itulah keberadaan saya di Malacca. 
Kalau nak kata tak pernah datang Melaka, tipu la. Ikutkan seluruh Malaysia telah siap dijelajah. Tapi termasuk masa kecik la, time tak tau apa2. So, tak pasti plak dah berapa kali sampai Melaka. Tapi kalau ikut time besar ni, baru 2 kali sampai, tapi kalau time kecik, byk kali gak ler. Disebabkan cuaca kurang baik dan ditambah dengan jadual yang ketat (tak jugak, cuma ada kanak2 jer, tu yang kesian kat diorang) kami hanya berkesempatan melawat ke Taman Buaya, menaiki Cruise, berjalan-jalan di Bandar Hilir, dan terus ke Muar, untuk makan mee bandung. Orang kata, dah alang-alang sampai, terus jer ke Muar.
Pergi dan balik, tipu la kalau nak kata tiada excident. Tak terkira kot. Hujan sepanjang jalan, dan excident sepanjang highway. Tak sampai 1km, ada xcident. Puncanya, ofkos jalan licin. tapi dah tau jalan licin, korang rempit memang tak hingat. Apa2 pun berbalik pada sikap kita. Saya pun sukakan kelajuan. Sebab bagi saya, itu satu kepuasan (lain orang lain cara kan?). Tak nafikan kadang2 bawa gak laju2, tapi tgk keadaan la. Takkan time hujan korang nak rempit / drag juga. So, fikir2kan kay.

Dikesempatan ini, saya nak ucapkan tahniah pada sepupu sya atas perkahwinan beliau. Untuk majlis di KL nanti, saya tak dapat nak join sama, tapi yang lain2, inshaAllah ada.

Reactions:

0 comments: