09 September 2011

Pergi bulan, balik pun bulan

BY Fath_n!e$@ 4 comments

Assalamualaikum semua..
Korang tau tak makna title n3 aku kali ni?

Hah!! Untuk pengetahuan korang semua, ni la keadaan yang perlu aku hadapi bila semuanya secara tiba-tiba. Bila mana aku dan SIM terpaksa 'face' urgent meeting. Aku tak ingat ini kali keberapa. Tapi sebelum2 ni, aku travel dgn flight, so tak penat sgt. Tapi kali ni, aku travel dengan kenderaan darat yang telah dipandu laju seperti ular yang kena palu. Speed pergi ke KL secara puratanya 140km/j (bertolak dari Penang, 6.30pagi, sampai di KL 10.30pagi dan hanya berhenti 30 minit di Tapah) dan perjalanan hanya mengambil masa 4jam, tapi jika ditolak 30 minit berhenti bfast, jadi 3jam, 30 minit shj untuk sampai ke KL. Ada bran??? Jangan buat, nanti surat 'cinta' akan tiba dirumah anda.

Bayangkanlah, sepanjang perjalanan pergi, aku tak dapat nak lelapkan mata. Sebelum tu pulak, tidoq malam aku tak nyenyak memikirkan meeting pagi ni. Drive pagi2 ke office dalam keadaan kepala yang still benggong2 sebab tak cukup tidoq. Yang tak boleh blah tu, chair meeting dari kol 11.30 pagi hingga 6.15 ptg. Break about 15minute. Dan yang paling2 best kuasa 4, aku dgn SIM kena tahan telinga. Perghh, terbaik.It's ok. Adat la tu. Tapi itu la, it's my fault. Kenapa aku tak leh nak argue balik?. Kenapa aku tertiba terkedu? Padahal dalam kepala otak aku, ada jawapannya. Itulah aku.....Then leh lak lepas2 meeting session ke-2, dengan senang hatinya aku leh mention pada my boss (Group accountant) why like this, why like that. My sister also known, and she told me, why you not mention to Dato' MD?? Itu lah aku punya kelemahan dalaman. Aku tak boleh gugup, nervous. Dan bila aku berkeadaan begitu, segala-galanya akan 'beku' buat seketika. 

Hanya Allah saja yang mengetahui betapa sejuknya kaki dan tangan aku di ketika itu. Betapa lajunya jantung aku berdegup cepat. Tapi aku cukup suka dgn TD aku. He's very cool and relax person. Soft spoken. He's understood our situation. So the next meeting will be held on 21st Sept or 23rd Sept 2011. 

Malas nak crita panjang. Aku dan yang lain dah selamat sampai  stelah menempuh perjalanan malam selama 3jam (8.15-11.10pm)..Okey, jom tidoq..esok nak kena strugle utk menda lain lak. Ikutkan esok leh masuk lewat, travelling-day la katakan, tapi sebab commitment yang tinggi pada kerja, akan ku redah jua, pagi hari. No more travelling2 day....
p/s :- member aku kata, aku ni kuat kerja sangat. tu yang tak dak boyfren. hadap keja jer.cam ner tu?erk, no komen. aku suka bekerja...lalalala....

Reactions:

4 comments:

Sang pemerhati said...

Kesian ko fath...kena tebalkan telinga... tapi aku nk betulkan sikit, tu bukan TD sekarang kan? tu TA... dia memang The Best bos ever lah.....

Fath_n!e$@ said...

rghh!! tak dak mende dah r en.sang peemrhati..just let go semua2 tu...take it easy..oo TA = techincal advisor...

Hafiz Blog's said...

berkenaan dengan BF tu..rasanya tak kalut,sebab abg naz ada..=p

Fath_n!e$@ said...

HAHA...apis2x...pandai yer kamu meng'kenen2'kan sy....