04 September 2011

BBQ Raya 2011

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Assalamualaikum semua....
Lepas n3 mengenai raya ke-4, skrg me nak kongsi lak, xtvt me di malam raya yang ke-5.
My batch rancang buat BBQ Raya...

Actually, kitaorang plan nak wat BBQ ni sebelum puasa lagi. Tapi memandangkan terlalu byk sangat halangan dan komitmen terhadap tugasan di pejabat sehingga terpaksa pergi ke KL segala, then ditambah dengan meeting2  yang berturut-turut, so, segala perancangan tertunda begitu sahaja. Itulah kata orang, kita hanya mampu merancang, tapi DIA yang menentukan samada perancangan tersebut boleh diteruskan atau pun tidak. DIA lebih mengetahui melebihi apa yang kita sangkakan.

Bermula dengan program IFTAR di Seri Malaysia iaitu pada 27hb August 2011 (Sabtu) dan disusuli dengan program BBQ Raya di Teratak salah seorang admin utk SMKDHAB Badawian Batch 1998-2002 (FB) iaitu Rais. Pd tn.rumah, TQVM. FYI gambar2 sepanjang IFTAR dan konvoi ke rumah kawan2 MUSNAH sama sekali akibat memory card rosak (nk wat cam ner, redha dgn apa yg berlaku) tapi telah mendapat ihsan dr salah seorang teman utk memberi softcopy gmbr2 sepanjang IFTAR tersebut. Tunggu, akan du "upload" tidak lagi ok. 

Program BBQ Raya bermula pada jam 8.00pm iaitu selepas semua solat maghrib (tuntutan agama perlu diutamakan). Alhamdulillah, sepanjang majlis cuaca sangat baik. Tidak hujan,tetapi dihujani dengan mercun2 sj. hehehe. Nama pun BBQ Raya, so kasi meriah skit pd tn.empunya mercun tersebut. Sebelum itu, jutaan terima kasih pada "kepala2" yang lead this program iaitu Mern,a.k.a Dayah and Rais. TQVM. So aku dengan senang hati boleh melepaskan jawatan "penghulu"...hehehe.

Mula2 ingatkan kureng mendapat sambutan memandangkan ramai yang ada kenduri pada hari tersebut. Tapi my expextation meleset sama sekali. Sehingga pada hari Jumaat malam, jumlah yang confirm 18 orang dan semakin bertambah pada malam semalam. Terima kasih pada yang sudi datang, maaf di atas kekurangan dan masalah yang dihadapi jika ada....Lebih kurang halal semua yer. Senarai guest yang hadir adalah seperti di bawah :-
  1.  Hidayah Abdul Rahman a.k.a Mern
  2. Fathahiyah a.k.a aku sendiri ler
  3. Asyraff Zulkifli
  4. Aisya Dawood Gany
  5.  Ilani Hamzah
  6. Saidatul Khatidijah Ismail
  7. Emilia Jamaluddin
  8. Khairunnisa Mohammad
  9. Nurhayati Mat Khir
  10. Nizam Nazri
  11. Mohammad Izamuddin
  12. Syed Farid
  13. Muhammad Rais
  14. Dzazly
  15. Mohd Fikri a.k.a pakteh
  16. Mohd Hafidz a.k.a apit
  17. Nazreen Osman
  18. Kazen Acap
  19. Sepupu sepapat Dzazly (3org)
Xtvt membakar bermula pada jam 8.30pm. Yang gurls tolong potong buah utk wat fruit salad dan guys tolong kipas mengipas ayam, daging, hot-dog, dan daging burger. Alhamdulillah semua cukup. Takut gak tak cukup. Dan bugdet sorang RM10/pax. Actually balance lagi RM30.00, so Mern tlg simpan utk next program. like dana.Korang tak kesahkan...Yang best nyer dengan diorang ni, dioarang tak mengira. Tau tugas masing-masing. Berat sama dipikul, ringan sama dijinjing. Dan bila sampai bab duit,pun sama juga. Tak mengira. Tak kesah kena byr brapa. So senang utk kitaorang planning apa-apa pun next2 program. Lagipun, dari xtvt last yr lagi, diorang memang macam ni, senang utk minta bantuan. Thanks semua....we appriciate it.

Byk gambar yang ditangkap. Semalam ada 3 biji camera. So yang lagi 2 tu, nanti diorang upload. Gambar ramai-ramai ada pada camera yang lagi canggih, ada xternal flash, Zam Izam, so tunggu di FB k untuk gambar ramai2. Majlis tamat pada jam 11.30 mlm.
Harapan aku, semoga kita leh berkumpul lagi macam semalam untuk tahun2 akan datang. Kira leh wat xtvt tahunan. XTVT kemuncak raya. Itu pun tgk pada keadaan, kebetulan raya tahun ni, semua bercuti panjang, so alhamdulillah. Tambahan hujung tahun ni, 2 lagi orang kuat akan mendirikan masjid, so, ahli akan bertambah dengan kehadiran pasangan masing-masing, itu pun if diorang raya kt Penang. If not, tak cukup ler. So, next n3, u guys enjoy the picture. Ni pun jenuh cut-cut...

Terima kasih untuk sekian kalinya pada yang hadir....


Reactions:

0 comments: