10 August 2011

Seketika cuma...(",)

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Assalamualaikum semua....
Macam mana berbuka tadi, ok?
Me hari ni kebetulan off dr kerja. Kesihatan kureng bagus hari ni.
Hari ni dah kebetulan me cuti, dan kebetulan hari ni juga ada majlis berbuka puasa di masjid pajak song anjuran family me, so, me berbuka dengan nasi kenduri. Tiada tambahan dari luar. Cuma goreng frozen food, karipap jer. G pun me bila berbuka tak makan banyak.

Memandangkan hari ni me cuti, macam-macam ler yang dipikirinnya.
Bermuhasabah diri sejenak...
Dan keputusan yang boleh dibuat dari muhasabah diri tu, 
me memutuskan untuk berdiam diri buat seketika. 
Kenapa???
Saja..........simple...
Takkan saja jer? ini mesti ada hal lain, kan? Mungkin melarikan diri..
hahaha....hal lain tak dak. Kemungkinan melarikan diri tu juga tiada dalam kotak pemikiranku.
Kenapa perlu lari dari masalah, lagi mencabar masalah yang dihadapi, lagi berwarna-warni kehidupan ni, lagi best nak solve problem tu. tak syok la lari-lari.....
Hidup dok mau relex, janji rock, janji happy
gi pun, No Pain, No Gain.....
I just need time to rest from all this thing....
Tapi apa-apa pun, me takkan tinggalkan blog ni. Sepanjang 'peninggalan' me, me harap akan ada n3-n3 baru yang dpaat me post di sini. Mana leh tinggal blog ni. lain2 boleh, fb ker, ym ker, twitter ker semua boleh, tp blog, tidak...banyak mende me leh kongsi dengan u ols..
Mendiamkan diri tak semestinya lari dari masalah. 
Lagipun, kehidupan mana yang tak dak masalah kan???
Renung-renungkan dan selamat beramal.....
Nite......(",)

Reactions:

0 comments: