06 July 2011

Tetiba jew....

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Salam n monink semua....
Me bukan curik tulang tau time2 keja ni...
Tapi ada masalah internet la. Me tak leh nak masuk system..hari ni nyer plan nak settle semua yang relate ngan system. Sekali jadi macam ni lak. so dalam dok buang masa yang ntah pape, better me singgah di ruang ini sebentar. bukan per, rasa macam dah bersawang skit blog kesayangan ni. 

MasyaAllah, byk menda yang terjadi dalam kehidupan seharian me lately nih.
Cbuk? Jangan cakap la...Uols yang bekerja dan pernah merasai bekerja di sektor accountancy, tau ler. Tak kesah ler if dalam auditing atau pun acctg, masing2 memang memerlukan commitment 120%.
Bukan setakat hujung bulan or awl saja, leh dikatakan setiap minggu. If nak relex skittt pun mungkin pertengahan antara minggu ke2 & ke3. Bukan mengeluh, cuma sekadar menggambarkan pd kalian kesibukkan me jer...Muaahaha..but yang syok nyer, i loike with this job. Enjoy!! so me akan gumbira dgn semua ni. Nak kata tak dak tekanan, mohong sangat2 ler.  Tekanan akan bertambah-tambah bila time YE & audit. Me pernah jadi auditor, so tau ler apa keperluan auditor. Syok gak time jadi auditor, tp itu la, mengubah hanginnnnn....

Last week, me kena g HQ. Stay kat sana 2 nite. Tp me dah sampai Balakong Sabtu lagi. Me stay kt rumah sis Akma. Thanks yer sis, tlg ambik n bg stay kt rumah u.... Me kena g HQ atas dasar kerja. If not memang tak p la. Bukan per, serabut kot stay kt sana dgn traffic jem semua. Even Penang pun jem gak. Sesekali pergi ok la. Tapi ralat sedikit cos tak dapat nak jumpa kwn2 lain. Sorry fwens......Next time k! Nasib kawan2 me memahami.... Kesihatan me juga tak berapa memberangsangkan. Me rasa mungkin kesan daripada minor surgery pada gusi me. Tak dan seminggu baik demam, kena serangan kembali. Ni dah dekat 3 minggu batuk tak ok lagi.

Tadi me drive balik dr lunch di Tesco. Me layan jap hot-fm.
Topik petang tu mengenai semangat patriotik. DJ suruh nyanyi lagu Negaraku, pemanggil tu leh lak lupa. Ish ish..... me pun per lagi, semangat r sorang sorang dalam kereta nyanyi lagu Negaraku..kihkih... Tunggu tak berdiri tegak jer, coz ngah drive. Lepas hbs lagu Negaraku, nyanyi lak lagu negeri tercinta, Pulau Pinang...hahahaha...Gila sorang2..lantak ler org nk kata apa pun. If suruh me nyanyi lagu sekolah rendah, sekolah menengah & sekolah teknik me still ingt. Tapi if suruh nyanyi lagi matriks dan lagu uni. me surrender. Me jarang nyanyi...muahahahaha....

(^__^)

Life is too short to wake up with regrets... Love the people who treat you right and forget about the ones who don't.

Reactions:

0 comments: