13 June 2011

Kenapa????

BY Fath_n!e$@ IN 5 comments

Salam semua....
Kali ni entry me serius skit....so just straight to the point jugak k....
Korang mesti  ingat, apa ler kena dgn minah sorg nih kan???
Lately ni entry semuanya berkaitan dgn "masjid2" yang dibina....

Me just nak mohon padangan dari uols semua yang membaca entry me kali ni...
Sharing is caring kan????
Apa salahnya kita memberi pandangan masing2..sebabnya kita juga akan melaluinya suatu hari nanti.. I mean berkahwin...tapi bukan ler menghadapi situasi yang bakal me perkatakan sebentar nanti. 
Kawan sendiri menganggu "masjid" kawan sendiri.....itulah yang mahu me bincangkan disini...
Apa perasaan uols bila tahu, kawan sndiri cuba untuk meruntuhkan perkahwinan rakannya? 
Dan apa pula perasaan korang yang cuba untuk meruntuhkannya???
Tidakkah itu dikatakan kawan makan kawan???

Bagi si PERUNTUH, apa sebenarnya yang korang mahukan?
Nak share??? Kenapa dgn suami mmber sendiri??? atau pun suami orang?? 
Takkan ler tak tau atau tak kenal suami rakan sendiri????
Korang tak boleh tgk ker kebahagiaan kawan anda sendiri????
Yes betul, tepuk sebelah tangan takkan berbunyi... 
Tapi, kalau c suami pada rakan sendiri yang mulakan, kenapa perlu mendekatkan lagi jarak tu??
Korang sepatutnya menjauhkan diri..
Dan kalu korang sendiri yang mulakan, kenapa?? korang nak apa?? Helloooo...
Tepuk dada, tanya Iman masing2...

Pada si MANGSA pd rakan sendiri, BEWARE...!!!!
Jangan terlalu percaya akan rakan2 uols..rakan utk menangis dan bersusah payah bersama-sama dengan kita, tak mudah utk dicari.. tapi rakan utk bergelak ketawa, bersepah-sepah.... Cuba belajar dari gerak badan (body language), sometime, kita boleh tahu akan ketulusan hati seseorang, kita dapat rasa samada ada tak udang disebalik mee kuah..if pegi makan kat kola sepetang, mee yang berlindung di sebalik udang yerr....hahaha..leh lak me wat jokes kt sini yer....

Kenapa yer me tetiba post entry mcm ni??? 
ni semua mungkin tgk Nora Elena nih...bab baca novel, jangan risau ler..mmg dh baca..
Siap ada koleksi lagi....

Tapi pls, leave ur comment k......
Apa2 pun, me nak ucapkan zillion thanks pada uols yang sudi baca entry2 me yang lepas2....
dan juga pada yang sudi tinggalkan komen2 yang sangat bernas.....TQVM....

Reactions:

5 comments:

Hafiz Blog's said...

Belambak situasi sebegini berlaku dalam masyarakat kita sekarang.. hmm.. wallahua'lam..

Fath_n!e$@ said...

tapi kenapa???? kenapa mereka sanggup buat macam tu pd kawan sndiri..itu yang membuatkan sy tak faham...

Si AhLi SiHiR said...

ko jgn peningkn pale cik fath sbb ak penah t'libat ngn p'kara cam nie tp since ak baek mka ak tlh m'jauhkn diri. bile jd camni smua pihak salah, yg lelaki salah, yg perampas salah, isteri pon salah jgk. kta xleh menuding jari pd org laen sbb bila kita tunding 1 jari 4 jari ada pd diri kita sndri. masing2 kne maen peranan masing2. perampas kne sedar diri & jg jd p'gacau. suami kne belajar terima kelebihan & kekurangn isteri & isteri kne belajar menampung kekurangan diri utk jdkn diri sndri t'baek tuk suami sndri...
bila jd perkara camni..masing2 kne belajar sesuatu..igt, smua yg blaku di dlm kekuasaan allah & tiada satu pon blaku tnpa pengetahuanNYA

Fath_n!e$@ said...

yeah..itu dia..komen dr sorg lwyr..aku dh kata...korg nyer pandangan begitu bermakna...BTW, aku tak penin...utk share jer... dlm donia ni semua terjadi...kdg2 yang tak terlintas kt fikiran kita pun terjadi...

betul tu...semua kena main peranan..sedar akan peranan masing2... suami isteri dan juga pihak ke3.....

trimas shea for ur comment..sbb tu aku suka korg komen...kdg2 apa yg aku fikir tak sama dgn apa yg korg fikir....sharing is CARING...jom bercuti.....heheh..tetiba.

Si AhLi SiHiR said...

kata pon sharing is caring...smentara waras ni baek bkongsi..esk2 klu ak tetibe t'sesat jln ko boleh luruskn jalan tuk aku...
yeah mari b'cuti..hehhehe