22 June 2011

Experience is the best teacher....

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Salam uols...
Monink....
Me mencuri-curi masa utk postkan juga something kt blog me ni. Rasanya 4 hari tak update blog ni. So sedikit bersawang di sini yer....hehehe..

Erm, weekend me last week sedikit 'full'. Me ambik cuti Jumaat sehari dan half day pd hari Isnin. Cbuk menjadi bby sitter..muahaha..me dgn anak2 my sis mmg rapat since diorg lahir lagi..Mana tidaknya, mcm si kakak, Damia Batrisyia, mmg me n mom jaga sampai umur dia 5 bulan. Cuma adik, Damia Balqis sj yang sis betul2 jaga coz minggu ke-3 tempoh berpantang, sis dah balik ke AS.

Macam si kakak, me n mom pagi2 akan kuar g kerja awl dari biasa. Then hantar g umh mak sdara. So me memang xpert la dalam menjaga anak-anak kecik nih. Dari makan, mandi, hingga la ke tidoq, semua me buat. Kira bergilir-gilir dgn mom la. So, no wonder la, if si kakak selalu ja rindu kt CT dia, rindu kat achik dia. Jangan jeles k... Jadi mmg tak dak masalah nk jaga diorg ni. Sbb dah biasa n tau karenah diorg. Kira tahap praktis sebelum menjaga ank sendiri...muhahaha..

Yang si adik tersangat manja. Dia mcm ala-ala tn.puteri gitu. slow n steady, but dalam diam2 ubi berisi. Tgk jer tak dak perasaan, tp kaaaa, bila tang part "mengemas" rumah, serahkan pd yang pakar. Ratu tuuu.... If mengantuk pun, dia tidak ler mengamuk ka apa. Tp kita sendiri akan tau time bila yg dia ngantuk. Dan bila me letak dalam buaian pun, dia tak ler merenggek tak nak. Yang best nyer, leh dok ajak nyembang. So tomeelllll. Mandi pun senang. Dia paling suka bab mandi. Macam sis dia. Coz syok main air. Makan lak, senang, buat jer moii. memang sungguh menyelerakan la tgk dia makan. semangkuk leh hbs.

Bila diorg sakit, me n mom sure sedih. Hari tu, kakak n adik kena warded 2 hari. Sebabnya ada virus dalam usus tak salah. Bila makan jer, diorg akan keluarkan balik + cirit birit. Me kebetulan time tu ada lak kt Sarawak. Nobody knws me apa yang me rasa ketika itu...mmmm

Apa2 pun, me sgt2000++++x syg kan semua ank2 buah me...mereka lah buah hati pengarang jantung me...

To Damia' Batrisyia, Damia' Balqis, Fitriah Maisarah & Ahmad Fitri Daniel, achik syg kamu semua...muaaahhhhzzzz







Reactions:

0 comments: