14 April 2011

Sayonara ~ 25th years old

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Assalamualaikum Warahmatullahiwabarokatuh….
Firstly, me nak ucapankan jutaan trima kasih me pada u ols semua coz still n sudi menjadi pembaca blog me yang setia…TQVM….luv u ols…
Me sangat-sangat menghargainya dan teruskan memberi komen2 yang bernas dan membina pada me untuk entry2 yang akan datang. 
U guess what? Today is my last day mengecapi sisa-sisa kehidupan sepanjang 25tahun dimuka bumi Allah ini. Thank you Allah…

Esok bermulalah episode baru dalam kehidupan me.
Me harap segala kegembiraan, kesakitan, kesedihan, kebahagiaan me menjadi sebuah memori yang terindah yang pernah me alami sepanjang 25tahun ini.

Segala rahsia antara me dan orang2 tertentu, biarlah menjadi rahsia...Rahsia di dalam rahsia.... Pengalaman menjadi seseorang itu matang. Me juga tidak terkecuali. Pengalaman dalam kehidupan menjadikan me seorang yang lebih matang, berfikiran dengan lebih rasional, bertindak menggunakan akal, bukan perasaan dan sebagainya. Dan kerana pengalaman kawan-kawan jugalah menjadikan me lebih selektif dlm sesebuah perhubungan.

Yes!!! I admit....Me menyukai someone. Merasakan ‘dia’ itu boleh guide me dunia dan akhirat, even secara tidak langsung tindakan dia menambahkan lagi kekuatan dan kecintaan me pada-Nya Yang Maha Esa. Tapi, sebaliknya tuan empunya diri tidak mengetahui akan perasaan yang halussss ini. Tapi kenapa dia? Hanya me dan Allah saja yang tahu. Allah lebih mengetahui apa yang terbaik untuk me. If betul ada “sumthing” antara me dan ‘dia’, me berharap segala-galanya dipermudahkan oleh-Nya.  Me hanya mampu berdoa dan terus berdoa. Bila talk about heart and feeling ni, me kurang arif skit. Because me tak pernah merasakan perasaan itu. Me terlalu menjaga perasaan yang satu ini. Hanya kepada-Nya, Rasulullah, and my family jer me ada perasaan cinta itu. Bf? Belom ada lagi….Tapi yang macam me katakana tadi, me sukakan someone. Akibat perasaan malu yang terlalu menebal dalam diri ini, me just pendamkan saja perasaan ini…. Nasib me masih ada perasaan malu ini…hahaha..me bukanlah seperti gurl2 yang main redah jer…aduihh…dah la..malu dowh once we talk about heart2 nih….Apa2 pun, me berdoa agar  me dipertemukan jodoh dalam tahun ni…Amin…Kita merancang, tapi Tahun tentukan.

Bercakap mengenai kewangan, Alhamdulillah, getting stable dengan kerjaya yang best serta majikan yang sentiasa menjaga kebajikan pekerja-pekerjanya. Bukan nak ampu, tapi sememangnya betul. Mempunyai RD yang sangat menghargai kerja kita, menjadikan me semakin selesa berada di company sekarang ini.  Persetan yang lain-lain, yang hanya sekadar mahu menjatuhkan kerjaya seseorang. Mereka itu hanya nyamuk buat me. Mereka boleh berkata apa-apa sahaja yang mereka suka. Tapi yang mereka tak tau apa yang kita alami. Mereka tak tahu skop kerja kita. Just berikan kemaafan kepada mereka. Just ignore them. Life must go on….!!!! Jika kita terlalu mengambil berat atau kesah akan pandangan mereka, kita tidak kemana. Bagi me, if kritikan/teguran/cacian/ apa saja yang didengari itu merupakan kritikan yang membina, me akan ambik. But adalah disebaliknya jika kritikan itu cuba menjatuhkan seseorang, we just ignore it. Tak penting pun…..But it’s reality in our life.

Okey lah u ols, jumpa di lain usia, di lain entry, di lain hari…. Maafkan diatas segala kekhilafan me sepanjang 25tahun me hidup di dunia ini. Me hanyalah insan biasa yang punya kekurangan diri. Apa yang penting, ikhlas menjadi diri sendiri.

Sebelum itu, thank pada Kak Akma, my beloved sister, Kak Ngah, dan Abg Syah kerana menjadi insan terawal wish besday me….wink (^__^)

Reactions:

0 comments: