09 April 2011

Blogwalking.....

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Salam...hye semua...
Rasa macam lama jer me tak menjengah ke blog sendiri...
Last pun 6hb hari tu..tue pun just tuk post kan gmbar xtvt weekend me tuk tatapan uols. If lambat2 t me rasa macam nak basi jer gambar2 tu. BTW me nak story n share dgn u ols sepanjang me berada di Perkampungan Awal Orang Asli, Sg. Siput. tapi hari ni, mood tuk story morry tak sampai lagi..Karang tak syok lak bg entry yg kurengggg memuaskan. Ni pun just utk melepaskan rindu pd blog sendiri... Rasanya dah bersawang skit kt sini...

Sepanjang minggu lepas, nak kata bz, macam kurang bz...tp if tak kata tak bz, memang me bz... bz, closing account, MR, itu ini...ala..biasa la..nama pun bekerja..It's normal... Hurm, pasni me nak cool skit... dalam setiap tindak tanduk nak positive thinking jer... Macam last year (di awal2 tahun, time kerja dgn HNC). Me malas nak ambik pot orang2 yang bagi me "tak penting pun" dalam idup me. erk!!! Bagi me, sapa2 pun boleh mengkritik...Tapi orang yang dikritik itu kena la terima dan pertimbangkan samada kritikan itu membina atau menjatuhkan. If bagi kita, ia merupakan kritikan yang membina, ok, just take it for ur improvement n moving forward. Tapi jika kita rasa kritikan itu menjatuhkan kita, just ignore about it. Orang boleh berkata itu ini, tapi kita yang berhadapan dikemudian hari. Kematangan diri meningkat seiring dengan peningkatan usia...wink....(^____^)

Hopefully akan terus bertahan seperti sebelum2 ni dengan menjadi teman pendengar yang paling setia pada kawan2 yang memerlukan tempat untuk luahan hati, ziipp mulut rapat2 ok...ada benda yang leh share tuk kebaikan bersama, kita share..if not, diam saja..just between us and Allah yang tahu.... Even kekadang problems orang me leh settle, but bila problems sendiri, cepat2 nak larikan diri...tapi walau apapun, me tetap face jugak masalah tu. Terus dikurniakan kudrat yang sihat untuk terus berbakti pada yang memerlukan.
Apa yang penting bagi me, just be yourself. Tak perlu menjadi orang lain. Percaya pada diri sendiri, even orang lain tidak percaya pada kita. Kita ada DIA... DIA lebih mengetahui dari kita dan mereka2 diluar sana. Dan jangan sesekali kita lupa, "What you give, you will get back..."

Reactions:

0 comments: