12 April 2011

1st Anniversary....

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Salam semua....
Hye u ols....what's up2x.....

Just nak share dgn u ols..hari ni genap setahun me berkhidmat di Kumpulan Ikram Sdn Bhd (Northern). Setahun bekerja di tempat baru, banyak yang me pelajari..Kali ni kena face dengan berbagai-bagai orang lagi. It's normal la kan... Dulu company kecik2 dan kita dok wat audit jaaa...sekarang kena handle account sendiri, even HQ still guide us... Papehal kena gak refer HQ untuk mengelakkan sebarang permasalahan yang timbul dikemudian hari.

Masa mula2 masuk this company, me dah kena chair meeting. Hah!!! Dalam hati kata, pasni for sure la me kena chair meeting sokmo..hahaha.... Bab-bab meeting ni, mls skit...mengantuk sepasai..pastu, dok main hangguk2...konon paham...hehehe...Mula2 tu mmg cuak, gelabah tahap gaban. Erk!!! nak jawab pun teragak-agak. Dan yang tak leh me lupa, time diorang kena marah..Arrghh!! sudah me kata..takkan sekarang kot....erkk!!!

Diorang cakap aku ni lembut sangat..hahaha..ya ka?? erm..me terima.. Tapi dalam kelembutan ada ketegasan. Me tak nak menjadikan mereka dan kedudukan me ni, sebagai satu batu lonjatan menjarakkan diri me dengan diorang (i meant bdk2 bawah i ok...) Me kuar lunch dengan diorang. Dengar luahan hati memasing...Menjadi kawan pd mereka. Tapi hormat still ada. Arahan still kena ikut. Kira dalam landasan yang betul la... Tak nak orang menyumpah seranah kita. Dan me selalu ingatkan pada diri me, "tak semua orang yang suka akan kita.." dan ada saja anasir yang suka menjatuhkan insan2 lain.....It's normal...n me layanzzz jer....hahaha...

Tekanan selama setahun???? Hurm, if talk about pressure, tak payah tanya, tak payah cita. If uols baca entry2 me sebelum ni, for sure u ols dpt agaka tahap ke tekanan me... Tunggu nak dpt surat from doctor untuk tahan wad jer cos hypertension.....hahahaha....

Amanat & azam me -->
Semoga FN @ me success dalam kerjaya dan ikhlas dalam memberi perkhidmatan yang TERBAIK pada syarikat, diri, dan akhirat. Bekerja merupakan satu ibadah..Bila kita ikhlas bekerja, sumber yang dapat juga Halal....Renung2kan dan selamat beramal....(^____^)

Happy Anniversary Fath Niesa @ FN....


Reactions:

0 comments: