03 March 2011

Kes pembayaran Saman PRDM

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Salam...
Kali ni entry me special skit. Berkaitan dengan kes pembayaran saman PDRM.

Me tengok, sikap masyarakat kt Malaysia ni sangat melampau. Naik muak dan menyampah pun ada. Suka tunggu last minute punya kerja. Korang kena saman? Pikir la sendiri. Korang dah bayar saman? Bila? Lst minute juga ker? Bagi me, kerajaan dah lama bagi tempoh pembayaran saman pada korang2 di luar sana.  Tapi kenapa perlu tunggu last minute? Bila dah kena Q panjang, bersungut, komen itu ini. Bila talian di pejabat pos lembap, balai polis lembap, korang kondem. Bila JPJ nyer server slow, korang kutuk. Eeee.. geram2x. Tapi me nak kata satu jer, PADAN MUKA.....

Napa me kata mcm tu? Next time tolong la bawa keta laju-laju skit.. Tak payah ikut rules, redah jer..T surat cinta sampai, postpone dulu nk bayar tu. Tunggu goment bg diskaun lagi. Then bila dah bagi diskaun, tak payah p bayar lagi. Tunggu lagi..Tunggu sampai kena Q panjang2...Korang kan banyak duit, banyak masa tuk p dok beratur panjang2x... Me kena saman? ohh TIDAK!!!! Berhemah kot.. Tapi pandai2 ler cari pot yg nk speed. Mom me kena saman. Tapi me dah remind lama dah, p bayar. Senang, settle awal. Takkan nak tunggu diskaun kot. Lagipun, bukannya tak boleh dapat diskaun if bayar awal, boleh jer. Semua bergantung atas budibicara PDRM la. PDRM ni tak kejam kottt...
Kerajaan dah cukup bertimbang rasa dengan  pemberian 50% diskaun pada pembayar saman. Apa yang korang nak lagi? Bagi betis nak paha. Lempang mau!!! Cuba baca ni.... http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=1201&pub=Utusan_Malaysia&sec=Terkini&pg=bt_15.htm..

Sudah-sudah ler nak cari kesalahan orang. Kerajaan sekarang dah cukup bagus. "Rakyat Didahulukan", telah pun terbukti. If terlepas dan terjatuhnya kerajaan skrg ni, ntah ler me nak kata apa.. "Kepentingan Diri Didahulukan"??? Korang fikir la sendiri. Korang2 diluar sana lebih arif dari me. Kekadang me terfikir-fikir, org2 P.a.s ni, diorang lebih arif bab-bab agama ni. Tapi kenapa bila cha ya nun alif dok baca ayat2 Al-Quran, diorang leh wat deekkk jer.. Even me yang perempuan ni, bila "peot" pun haram baca ayat2 quran kecuali zikir, apatah lagi masuk masjid. Ini tidak, tengok ja org2 "itu" dok guna ayat2 Quran utk berpolitik...ishh3xx...

Hah!! terlebih sudah..Kan me dah masuk bab politik..Adedehdeh.. tapi itu baru skit..Tapi me malas nak cer pepanjang. cakap banyak tak guna...Korang fikir la sendiri...

Bye....

p/s:- Tolong p bayar saman sekarang okeyyy!!! Kerajaan dah lanjutkan pun tempoh pembayaran sampai 10hb March 2011 ni....

Reactions:

0 comments: