22 March 2011

"I can be what ever i want to be....."

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Salam semua.....
U ols dah dinner ker??? Me dah selesai petang tadi....
Memang dah menjadi satu kewajipan bagi me untuk ambik dinner b4 kol 8.00pm..
If not kalu...body bagai dipam-pam ler nampak nyer t..... Dah r nak turun susah... dulu turun berat pun coz terlalu tension dgn kerja ...So bila dah turun, kena jaga lebih ler..bukan senang nk dapat berat mcm dulu...Mom tak bagi turun dah... Dia kata dah ok.... Coz dah balance dgn ketinggian me.... 
(apa kes tetiba kuar bab berat badan segala nihhhh..tak sesuai kottt....)

BTW, entry me kali ni lebih menjurus kepada luahan hati dan perasaan untuk beberapa minggu ni. Biar la u ols nak kata apa... nak anggap apa... semua orang bebas untuk bersuara dan berkata-kata... semua orang ada perasaan... Semua orang pandai marah... Semua orang pandai berpura-pura... Semua orang itu, semua orang ini... Me juga tak terlepas dari semua itu..... Anggapan u ols, me tak leh nak sekat...Up 2 u... if tak suka entry kali ni, jangan baca..leh tutup jer.... 

Ye betul, marah satu sifat yang datangnya dari syaitan.... 
Tapi, takkan sedikit pun me tak leh marah??? 
Agak terkilan dengan seseorang... Jawapan klise :- Biasala, alam pekerjaan...kena la face dgn semua ini... Yes!!!! entry kali ni, berkaitan dengan kerja.... My BFF pernah tanya me, FN, tension sangat ker kerja hang?? Aku tak nak la kerja mcm ni, tension sokmo.... FYI my fren, di mana-mana pun sama jer... How we control and handle kita punya ketensionan... Yes!!! Mmg tak dapat lari la...lumrah kehidupan..(jawapan klise lagi....)  Continue pasal keterkilanan me pd someone... If can, nak jew me rekod setiap baris2 ayat yang dilontarkan dari mulut dia... dia tau apa yang berlaku...kami sama-sama tahu apa yang berlaku. Ok fine!!! Lately me, me selalu argued dengan dia. Memang ketidakpuasan hati me terhadap dia sangat tinggi diketika ini... Hopefully, next month, semua tu berlalu...... Tak best la if perasaan tu ada... 

Kekadang sifat "selfish" sentiasa ada pada diri dia. Kenapa mcm tue? Kenapa? Kenapa? Kerja-kerja me terpaksa diketepikan gara-gara "hal" itu... Me tak paham la. Kenapa perlu menyalahkan orang yg tak bersalah... Dan kenapa susah sangat untuk mengaku bahawa dia yang salah...Ego??? Kena bayar ker if mengaku bahawa dia telah tersalah orang???? or what? Dan paling baguih n best, macam rantaian.....hahahaha... Sabar!!!!!!!!!!!! Setakat itu jer me mampu memotivasikan diri me sendiri... If aku tak sabar, if aku tak redha, if aku tak ikhlas, if aku tak itu, if aku tak ini, gaji / upah yang aku dpt every mth, tak berkat....Ya Allah, tolong la jauhkan sifat itu dari hamba-Mu ini jauh-jauh,..... Even aku tak sesempurna mereka, Engkau jauhkanlah aku daripada sifat itu......Aminnnn

It's not my fault....Hanya Engkau yang Maha Mengetahui apa yang terjadi....tak per la...
doa orang yang teraniaya, InshaAllah dimakbulkan oleh Allah..... Tersangat rasa tak dihargai... 
Arrrghhh!!!!!!! Biar la.... Take it easy.....
Just for this time....Not again.....
Keep it up for myself....
Jangan rugikan air mata sebab mende-mende ni....
Chaiyok!!! Chaiyok!!! FN.....

"I can be what ever i want to be....."
" Stand up for what is right...Even if you're standing alone...."

Reactions:

0 comments: