07 February 2011

Permulaan 2011 yang +ve

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Assalamualaikum semua....
Korang dah lunch ker? Me lom lagi....Jap lagi baru nak "sigfan"

Hampir setiap minggu, hujung minggu me dipenuhi oleh agenda-agenda percutian me. Dari bersama teman-teman, sehinggalah bersama famili.
Di awal January 2011, BMLR-Kuching-KL-CH...
Apa yang penting, me dapat together2 dengan famili me... & percutian ke CH, adalah percutian pertama bersama kazen2. Sebelum ni semua dialam pengajian. So time tu no income lagi. Takkan nak nyusahkan fa-ma lak kan. So bila semua dah ada kerjaya sendiri, kita orang plan la gi oliday sesama. Semua ni secara kebetulan. Boleh berturut-turut plak tu. hahaha..

Bagi orang-orang sekeliling me, mereka akan kata, me asyik2 jalan jer...::wink::..
Tapi itulah hakikatnya. Me tak kesah. Acctually me memang suka jejalan. Me suka travel. Time2 single ni la nak menjelajah semuanya.

Alhamdulillah, segala-galanya telah dipermudahkan oleh-Nya.
Me berharap, segala yang positif sentiasa mewarnai kehidupan me...
Me dah der kerjaya yang best, enjoy, (even sometime tension, tp itulah lumrah bila dah bekerja, i admit that).
I have my own asset (tak yah la nak mention kat sini benda apa) setelah 2 tahun bekerja. Me mendapat green light from mom tuk g oliday sendirian tanpa ditemani mom. Me ada formal-watch (sebelum ni memang tak suka yang formal2, tp bila dah meningkat belia segala-galanya berubah). Me and sibling dpt tolong mom dgn renovate rumah... Sangat best bila dapat wat semua ni.

Untuk yang akan datang, tapi sedaya upaya cuba untuk memenuhi kehendak diri sendiri dengan beberapa asset lagi. Antaranya, Nikon D3000, ipad / netbook for travel, & new handphone. Me tak berapa minat dgn bb. Mungkin akan sambar nokia. Apa-apa pun, me kena tunggu  lagi 1 tahun untuk handphone. Tengok macam mana. Bior susutnilai dulu, macam handphone me yang mula2 dulu. 5 tahun me guna nokia 3315...hahaha...Battery tak pernah tukar...Fuhhh!!! Handphone sekarang ni, adalah baru yang ke-2 sepanjang me guna sejak masuk KMP, 2003 dulu. Tapi priority me sekarang ni adalah Nikon D3000...hahaha..tunggu... Next month...::wink::..

Tapi bila berbicara bab hati dan perasaan, itu tidak berapa nak +ve....kahkahkahkah..... Nak wat  lagu mana..Asyik kerja jer.  Nasib mom tak bising and pressure me. Mom tau me macam mana. Bila terlalu commited dgn kerja.. Adakah ker sang teruna diluar sana yang berani?? hahaha... Kerja sokmo balik lambat.. Kekadang weekend pun blasah datang kerja gak. huh!!!..
Tapi mende-mende ni memang tak leh layan sangat. Apa yang penting, me enjoy with my life. So no pressure2.....Think positive.

Reactions:

0 comments: