25 February 2011

M.y H.e.a.r.t

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Macam poyo ja bila nak story pasal me nyer h.ea.r.t…. hahahaha…so funny!!!!
Uols nak tau tak satu cerita???
If nak, baca sampai habis. If tak nak, pun kena baca jugak. Sebab uols yang tak nak baca tu dh bukak me nyer entry ni. Tentu2 la uols nk baca jugak kan??? Hahaha, sgt tipu kot if kata tak nak tu.. hikhik.. it’s ok..uols layan jer….
Dulu, time2 study, me and kazen ada ler dok sembang2 pasal kawin2 (org p skoll blajar, boleh lak cita pasal kawin2..nsib parents kitaorng tak tau) Sapa nak kawin dulu..Itulah tajuk me and kazen. My kazen dulu like tomboy. So dia kata ler  kt me, “hg kawin dulu.aku tak mow kawin. Aku tak suka laki…” time tu me pun gelak sakan kt minah ni. “Piraahhh, x maw kawin konon, esok2, hg yg kawin dulu” Hah!!! Sah.. memang betul telahan me. My kazen will getting marry this year. Congratulation. Yang tak boleh blah, dulu tak minat pinky2 segala, sekali time tunang warna pink..muahahaha…  Tu dia la, orang tua2 kata, jangan dok cakap besaq, hah!! Sekarang tak berapa besaq la sangat… Tapi itula, kawan dengan orang lain, bercinta dengan orang lain, dan bertunang dan kawin, Alhamdulillah, dgn org yang sama…(^__^)
Itu cita me dengan kazen me. Tapi sekarang cita me jerrr..
Kenapa hati ni tidak dimiliki lagi? Hah!!! Bunyi macam sengal jer. Tapi so far, Alhamdulillah, hati me masih kekal tanpa terusik..ceewaahh…!!! Just for the only one..Who? I don’t know… But I hope, I will meet my Mr.R..Aminnn…
Nak kata me tak minat guy time school dulu, memang bohong la.. Ada..Sapa kata tak dak. Time tuisyen, ada. Tapi itu semua pelengkap + semangat utk pergi tuisyen yer kengkwn… Igt lagi time tuisyen form 3 dulu, if hati tu malas gila nak p tuisyen, tpi bila fikir2 balik, if me tak pergi, me tak leh nak jumpa guy tu.. dah ler tuisyen pun seminggu sekali jer. (niat pergi tuisyen tersangat ler tidak bagus..huhuhu!!!). Habis form 3, me masuk hostel. Yang ni lagi best, sebab my classmate semua gurl kot..  Time ni memang tak minat guy.. Nak SPM maaa….!! Sekali lagi kepoyoan melanda… Yang best nyer, biasa la bila stay kt hostel ni. Makan nasik kawah, so menjadi satu alas an untuk me dan kengkawan lain zzzzz dalam kelas. Ish !!!! memang huduh langsung perangai time tu. Bila pikiaq2 balik, me ker tu???kah kah… tidoq siap peluk meja. Mr.Lim lalu dok sebelah meja me pun, me tak sedaq. Time kimia lagi best. Tidoq bawah makmal…hahaha..Best3x… Kebetulan cikgu me time tu ngah pregnant, lagi la best. Dia tak larat utk meronda dlm kelas..tetiba kosong jer line belakang…rerupanya semua zzzz… If nk cita bab moment form 4-5, mmg tak cukuo utk bbrpa entry nanti. So dlm erti kata lain, 2 tahun tahan mata, tahan jiwa…Opppttsss
Start masuk matriks, me banyak kwn lelaki dari perempuan. U knw y? For me, leceh kwn dgn gurl. Sebab kebanyakkannya diorg akan bercerita pd orglain cerita kita..Jaja satu kampus… Ada, memang ada kawan perempuan, tapi tak banyak.. Time matriks memang ada guy yg me minat. Tak boleh blah. Kuar tgk wayang.. First time doowwhh kuar dgn budak tu. We’re still friend till now, even he knows me like him. Hah…Itu cerita time matriks yer kengkwn. BTW, that guy dah bertunang this week. Tahniah Sedih juga, bila tau dia tak jadi bertunang dengan gurl tu. Sebab gurl tu pun mmber me. I knw her. Me tau pun, dari kawan me. Terkezutt jugak. Tapi nak wat macam mana, tiada jodoh antara mereka.
Dan time uni, nobody. Tak dak minat2.. setakat suka tgk ada. Hahahaha..time masuk uni, me dah berjanji me takkan minat guy time tempoh stdy. Alhamdulillah… Tapi biasa la…me byk kawan2, especially guy. Antaranya Hadi, zack, jones, manaf, dan sgt ramai lagi. Tpi dlm reramai tu, Hadi la yang close dgn me. Best friend.. Sampaikan ada mmber2 gurl yang kata macam kitaorang ni like TTM (teman tapi mesra). Napa TTM, sebb Hadi dah der GF.. hahha..korang mmg sgt lwk.  Dan me pun kenal dgn Nik, his GF. Me doakan Hadi + Nik cpt2 yer..lama kot korng kawan. Memang me tak nafikan, Hadi mmg baik, dan Nik bertuah. Tahniah…
Bukan tak dak yang nk melebih. Ada.. Tapi me lebih suka berkawan dari nak der  commitment ni  Me rasa serabut dan tak mampu nak bg commitment bila bercintan cintun ni. Sbb tu kot me tak dak BF smpai sekarang. Me jenih yang tak suka nak bergayut 3 4 jam dekat telefon.. SMS ok.. Tapi bila lama sangat, me bosan. Nk kena report pergi sana, pergi sini. Takan nak p kuliah pun kena report. If xtvt luar kampus apatah lagi. Haha!!! It’s not my style…errkk!! Rimas kot!!! Itu satu, yg lain2, kata la ada xtvt luar kampus, family sndiri bg pelepasan, tp tetiba jer c BF/GB ni tak bagi pergi join, so org tu pun tak pergi. Sebabnya BF/GF tak bagi. HELLOOOOO!!!!! Who r u??? dah goncang ker tangan tok kadi?  Belum apa-apa lagi dah kongkong..ish!!! memang rimas betul.. Ko tu baru BF dia jer kot, bukan suami dia. Memang tak boleh betul me. Bukan apa, sebb me ada fren yg mcm ni. Even nak balik jumpa family sndiri pun, bila BF tak bg balik kmpg, sanggup tak balik. BODO.. me sound direct. Ko tu belum ada ikatan yang sah, tp masih dalam tanggungan parents, ko boleh dgr ckp jantan tu??? Memang macam sengal.  Tapi Alhamdulillah, sebelum final yr, dia dah putus dgn BF dia. P cari lain…
Dari pengalaman kengkawan juga la me still keep my heart.. Sebab me tak jumpa lagi someone yg betul2 me boleh bagi hati ni.  Me bukan sekadar tempat mmber2 cita masalah.. Me dah macam Dr.Cinta (tak pernah bercinta, tapi ttp jadi dr.C…hahaha), jadi kaunselor pulak.  Jeles tgk mber2 turun lepak + stdy dgn BF? Ohh…. Tiada istilah JELES if membabitkan perasaan ini. Tapi seyes me bagi tau, me JELES tgk orang stdy lebih2 pd me. That’s y ler, me tak leh stdy dalam bilik me, sebab my roommate sangat struggle stdy…So time dia stdy, me tido…zzzz…or time dia stdy, me akan stdy kat pantry sebab lebih tenang… Sebab jeles dlm stdy ni la, memberi positif side pada me tuk stdy2 dan stdy..If not, tak stdy kan??? Kuikuikui…
Sekarang dah 3 tahun me tinggalkan alam stdy2..even skrg ni pun still dalam learning process. Tapi dalam peningkatan kerjaya la orang kata…. Masing2 dah der life sendiri. Kerjaya yang best2… Auditor, accountant, cikgu cikgi, banker, freelance dan mcm2 lagi. Dan me di antara mereka semua. Alhamdulillah, process utk mendapat sesuatu pekerjaan yang diimpikan  tidak mudah dan tidak susah… Smooth org kata..Alhamdulillah skrg dah ada kerjaya yang best, tetap even pressure kt mn2 ada. But how to handle it, just ask urself… Diri kita sendiri yang kena tolong diri sendiri…. Ramai mmber me yang dah pun kawin dan hdup diorg dah complete dengan adanya hubby + children + career. Me? My life + career, but not complete yet, bcos tak dak hubby lagi..muahahaha…
Lepas graduate, tumpuan me hny pada career. How to achieve our target / level tertinggi dalam kerjaya kita? Itu lah me…. Bermula dengan sebagai auditor selama 1 & half yr, skrg beralih arah, masuk commercial line. Alhamdulillah, tempoh jarak antara satu company ke company lain memang tak lama/ jauh. Dpt job baru, bg resignation letter..1 mth notice.. Rezeki memasing… Then bila dah dpt apa yang diimpikan, just concentrate itu jer la, career. Macam mana nak meningkatkan prestasi kerja semua. Kerja… Kerja.. Kerja… & kerja… me memang gila kerja.. Lepas penat kerja tanpa MC or apply cuti sesaja, me gunakan cuti2 me yang byk itu dengan vacation to somewhere.. samada luar atau dalam. Dan yang terbaru, this September, Sabah bah!!!!!..wink…
So macam mana la me nak dpt someone yang tahan dgn karenah me nih….??? Kerja!! Kerja!! Kerja!! Balik kerja ntah pukul berapa, lewat..(tp tuk tmpoh nov-feb, other than that, balik mcm biasa).. Cuba bagi tau skit.
Dan dalam dunia dan zaman sekarang, bukan senang mencari suami dan daddy pada my future children berbanding mencari lelaki… Dan sesebuah perkahwinan itu bukan mencari yang sempurna, tetapi bagaimana kita untuk sempurnakan sesebuah perkahwinan itu. U complete me…perrghhh!!! Kan me dah kata…. Ayat me tak boleh blah… tapi itulah hakikatnya…. Pada yang berminat boleh download form, isi dan submit to http://www.ajencarikjodoh.com.my.hahaha/..
(p/s :- thanks to my friends, aisya, acap, rais, mern, & Emilia sebab korang telah menyebabkan me luahkan isi hati me pada korang semua..dan tahniah juga sbb Berjaya yer.. tapi keep mouth shout.. malu dowh if guy tu tau..me tak nak perhubungan me dgn dia yang berlandaskan persahabatan ni terputus mcm tu jer  if he reject me. Risiko tuuu..(lagipun me bkan wat bisness yang sanggup take risk, ni antara idp dan mati). IF kena reject, then dia p gebang kes ni kt mmber2 dia, malu besar kot!!!  Utk mengaku depan dia, itu sesuatu yang TIDAK MUNGKIN berlaku. Sebab tahap kemaluan me sangat tinggi. Me perempuan kott!!! Me bukan seperti gurl2 lain yang bila dah admirer sgt, terus p kt guy tu ngaku, aku suka kau!!! Ohh tidak… apa2pun, thankz dan doakan yer supaya dia juga rasa apa yg me rasa…)
The. End.

Reactions:

0 comments: