20 February 2011

Malam Retro Ikram

BY Fath_n!e$@ IN 2 comments




Salam Semua.....(^__^)
Sorry sangat-sangat kerana janji me untuk meng”update” mengenai dinner @ ikram yang bertemakan Malam Retro Ikram 2010.

Rasanya dah lama sangat me tak attend dinner besar macam ni. Leceh kot!!! Hahaha..Kena ikut tema segala dan juga protocol. Actually tak de masalah pun nk berprotokol segala, kerana me sendiri pun AJK Protokol tuk dinner Kolej me time uni dulu. Memang terbaik la. Protokol ni juga nak tengok tahap disiplin kita. Hahaha….Suka2x…
Dinner Ikram bagi tahun 2010 telah diadakan pada 29hb January 2011 bertempat di Marriot Hotel, Putrajaya. First time me sampai hotel ni. Sebelum2 ni, just lepak Concorde Hotel jer. Tu pun if datang dengan family. Tapi if dataqng sendiri kalu, lepak rumah member jer. Save cost.

Kitaorang yang dari Northern Region bertolak pagi Sabtu kul 8.30pagi. Then sampai di Marriot hotel around 2.15p.m. Perjalanan kami semua ke Putrajaya, tiada sebarang masalah, smooth saja. Btw, me noticed that, Maybank pun ada dinner @ PWTC. Diorang lagi la, worldwide nyer dinner. Perghhh!! Aku kirakan minggu itu adalah minggu dinner bagi private sector. Mana tidaknya, Ikram di Marriot Hotel, Putrajaya. Then Maybank di PWTC, KL dan BSN di Traders Hotel, Penang. Memang terbaiklah…..

Rehearsal IU bermula around 4.00pm. Kitaorang tak check-in hotel lagi. Dalam 5.00p.m, bertolak ke hotel utk check-in. Semua staff IU stay di Amani Hotel, Bandar Baru Bangi. Hurm, dari pemerhatian me, ni kawasan baru. Tapi tak tau la..sebb me bukan org sana pun.hahaha.. We decided tuk berkumpul 6.30pm. That’s mean, I just hve 1 hrs to prepare myself. Aduiiyaaa.. nasib stay sorang jer k t sana. Ikutkan Sis Y pergi, tp atas sebab2 tertentu, family matters, dia terpaksa cancel last minute. It’s ok..I dah biasa stay sesorg. Memang tak dak masalah la tuk tido sesorang. Even time di lodging pun, me layan ker sesorang diri. Tak serabut kot!!!!

 Kitaorang sampai di Marriot Hotel untuk proses pendaftaran around 7.30p.m. Pergghhh!!! Speechless.. semua mengikut tema. Memang terbaik la… Me, dengan kebaya nyonya. Selamat rasanya dengan baju tu. Ikut tema juga, bcos, org dulu pun pakai kebaya pendek. Cuma me tak ler se”kerengga’ mereka. Lagi pun me terasa tak selesa bila pakai kebaya pendek. Tapi itulah birthday present from my beloved sister, 25-yrs old. Hah!!! 2nd time me pakai baju tu, 1st time masa reunion di PGR.

Apa yang best masa dinner IKRAM, me dapat berkumpul dengan geng2 Account department dr semua region. Even tak semua orang, tapi yang pastinya orang2 kuat yang selalu me hubungi utk pertolongan. Antaranya Kak Akma, Kak Sofia, Hanum and Mirul (our new acct.exec from Est). Dan tidak ketinggalan En.Saf.Sebelum ni hanya di talian saja, Tu pun masa En.Saf tolong ambilkan gambar kitaorang. If not, me tak berjumpa face-2-face lagi la dengan En.Saf. Hahahaha…..

Tapi paling meninggalkan memory terindah bila IU dapat tempat ke2 malam tu. Berbangga sangat. Mana tidaknya, latihan hny diadakan 2 hari sebelum bertolak. Dan juga sepanjang perjalanan ke KL. Memang terbaik la. Semua last minute. Igt dah tak menang… Tapi betapa unik nya boria Penang, membawa kejayaan. Tahniah IU.. We Can Do It even last minute. Yang tak boleh blah bila me, Akma, Abg Man, K-rul, Abg Mail dan Malik kena jadi back-up singer..Kahkahkah…. Hancussss!!!!!!!!! Dah lama rasanya me tinggalkan stage. Aduiyaaa… Dulu pun masa PSKN jer. Then lepas tu mana der nyanyi2 dah. Lain la karok dengan kwn2. Ketaq, jangan tny la. Me ni memang ada sindrom cuak terbebeh..hehehe…
IU dapat 2nd place...(*_*)

Bergambar bersama-sama geng account..hahaha..Memang terbaik!!! Dengan camera terbaik!!. Semua orang pun terbaik!!! For sure gambar pun terbaik. Cuma gmbr dalam entry ni bukanlah dari camera yang terbaik yer kengkawan…. Thanks to Hanum, Sis Akma and Sis Sofia…. (p/s:- sungguh tidak ku sangka, SIS Sofia menari malam tu..hahaha..comel kot!!!)

So malam tu, kitaorang balik ke hotel utk zzzz around 12.00a.m. Hah!! Sampai2 kena packing. Penatnya….Bertolak balik Penang dalam kul 1.30p.m dari Jln TAR. Dari hotel kol 10.30pagi..Singgah sebentar di Jln TAR. Kul 1.30p.m bertolak ke Jejantas Sg.Buluh utk solat zuhur dan lunch Satay Kajang dengan duit kemenangan. Dalam kul 3.00p.m bertolak ke Penang. Sepanjang perjalanan hujan jer… Sampai diperkarangan office around 7.15p.m..

The.End.






Reactions:

2 comments:

mdsaf_kyo said...

saya memang layan persembahan dari IU, best walaupon simple...cukup utk menghiburkan audience...

masa tu la bru nampak fath, selalu dgr dlm telefon je...hahahaha

brp kali fath datng sini pon tak sempat kita bersua kan...baru2 ni gi ofice saya pon, tak sempat gak... (saya MC masa tu)...huhuhuhu...

anyway, malam retro memang retro..hahahah

Fath_n!e$@ said...

tu la pasal...melalui telefon jer kenal dgn en.saf..

thnks pasal persembahan dr IU..tu pun training 2 ari jer....site semua cuti... diorg kena tahan marah ler..sebb dah masa pun singkt sgt..dlm bus pun praktis gak..so Alhamdulillah even dpt no.2 ttp bangga

org lain retro...