25 February 2011

Kesibukan a.k.a kebusyan….

BY Fath_n!e$@ IN 2 comments

Salam semua….
Uols chat? Me in pain now…. Headache.. Lately ni tersangat cbuk + kena face dengan karenah orang sekeliling…. Demam, selesema,dan batuk…. Terkena serangan ketika dan waktu me sangat cbuk. Until now, batuk still tak ok lagi… Sampai nangis-nangis punya batuk… Arghh!!! Tak suka..sebab malu.. Kenapa me malu? Yer la, mana tidak nyer, even dlm flight dgn suara me sorg jer kot!!! Then , time kena chair meeting, lagi la.. Dalam keadaan yang sejuk + terpaksa bercakap banyak, nak explain itu ini kepada certain people yang “kureng” skit dlm hal-hal berkaitan dengan me.  Me rasa, sekarang ni, me nyer kerengkong injured..Sebab susah nk telan ayaq liur.. Arghh!! Abaikan..
Status dekat wall FB me, 2-3 minggu ni sangat emosional. I admit that. Pada my fren, acap, aku mengaku, aku mmg emo dikala keserabutan melanda diri aku nih…. Kepada siapa lagi yang perlu aku lempiaskan apa yang terbuku di hati?  Kwn? Ada, kwn di facebook la..sebab me malas nk pegang handphone. Mls nk msj2. Kemudahan dah ada. So automatically me dah luahkan pd teman2 me la…Apa lagi, FB maaa… If BF, no!!!! bcoz tiada… rasanya tak payah ada lagi kot wat sementara waktu ni. Macam mana me lehvkata jangan ada lagi? Uols tgk le, kerja me.. Ngeri kot!!! Hah!! Even tuk diri sendiri pun tak sempat… Cuti? Apatah lagi.. Bukan apa, me kerja-kerja, then sekali cuti, no body can disturb me okey…. Pastu balik dr bercuti me serabut balik..hahaha… Time weekend pun me pergi kerja. If tak pergi tu, memang malas nk kuar. Time tu la, me gunakan masa me utk rehat sepenuhnya.
Acttually, bila me g bercuti-cuti ni, at least me dpt melupakan kerja me seketika. Time tu la nak terapi minda + perasaan. Yeah!!! Memang org tgk me selalu bercuti. Tapi planning 5-7 bulan kot!!! Time2 ticket flight murah ler kita kena grab peluang tu. Bijak berbelanja maaa….
Alhamdulillah, hopefully semuanya selesai dan berakhir kesibukkan me ni, even hanya seketika…It’s normal bila wat account. Hujung tahun, start November till February, memang cbuk tak hingattt.. Dulu me auditor.. Syok ler.. tak payah runsing2 pikir itu ini. Just chase document, vouch supporting document, check every item in BS, for PnL for certain item related with calculation for taxation… Hah!! Sangat rindu dat moment.. Ye me tau, orang lain pun cbuk. Tapi itu korang ler… Skop kerja me dgn uols berbeda-beda… Dah la,me malas dah nak igt pasal kerja ni. Sampai esok pun tak habis. So malam ni, me ambik ler kesempatan ber”blogging”.. Uols tgk ler, tak banyak kan entry me… Hurm…
Sebelum me akhiri entry pasal kesibukkan me ni, me nak ucapkan terima kasih pada team a/c , especially HQ, Kak Akma dan Kak Sofia..serta tak lupa Mr.Chow, head of accountant… Sorry sebab tahan dengan karenah me sepanjang kesibukkan kita ni.. Chaiyok2x.. I have great sisters and team… Last but not least, En.Saf.. Fath  ada hutang dgn En.Saf..remember that??? But I will settle down everything by next week. By the way, me tak suka K.I.V kerja.. Tak der pun istilah tu dalam kamus hidup me.  Tapi diatas kesibukan tahap melampau, me terpaksa langgar prinsip idup me…Arggghh!!!
Ok la….c u next entry..::wink::..
Luve:
Fath_niesa

Reactions:

2 comments:

Anonymous said...

apsal plak nama aku ada kt sini ni???

Fath_n!e$@ said...

hg igt tak, ada satu comment kt fb aku, hg hg der mention aku emo..so, yess.. i ngaku...