17 January 2011

Family Day @ Bukit Merah Lake Town Resort

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Salam....
Hye semua..Monink...
Baru berkesempatan mencoretkan sesuatu buat kalian. Acctually sekarang nih ngah busy settlekan kerja sebelum bercuti panjang this Wednesday. Tapi tak per..Akan dan dapat di cover sepenuhnya. Don't worry. Work smart not hard..M i rite??? Lu fikirlah sendiri

Ok lah, straight to the point. Last Saturday, me and mom (included kak ngah and the geng) gi Bukit Merah. Ada family day office mom. Tak yah kot mention company apa. 2 hari satu malam. Kitaorang smpai di BMLR dalam kol 6.00 ptg. Agak lewat bg me and family. Awal tu my cousin bertunang. Takkan nak ngelat kot kan? As a family member, jgn ngelat okey??? time2 macam ni la nk rapat kan silaturrahim..hahaha.. Sebelum tu, tahniah kepada cousin me, Faizah atas pertunangan kamu itu. May Allah Bless You and Hafis..

Me naik balik dalam kol 6.30ptg. Sesampai bilik terus tukar baju and bawa my niece g swimming pool. Xcited kot cek mek sorg tu. But me tak kesah..layan jer...So sweet.hahah...dengan tisya memang suka layan..pot pet pot pet..hahaha..tp yang best, TISYA SAYANGGGGGG ACHIK..!!!!
Mana taknyer, me n mom jaga dari kecik kot!!!! (tp hari ni tisya masuk ospital.cian tisya achik...sob sob)

Malam tu ada dinner dekat area waterpark. P makan jer.Tak wat pape pun. Org lain ada yang g memancing. Me balik tidorrr......zzzzzzzz....

Keesokkan hari nyer, after bfast, me + tisya turun swimming pool lagi..hahaha..mom g bersukaneka...Kak ngah n abg syah naik atas. Balqis dah sleepy. Sian dia...merah2 mata, tahan mata punya pasal...hahaha.. Mandi sampai kelabu la. Check-out from hotel dalam kul 11.50pg. So kitaorang bertolak sharp kol 12.00p.m. Ada gak kes nak curi kereta. Sorang officer hampir kehilangan kereta dia.. CRV kottt!!! my feveret car tu...Pencuri yang professional tp tak berapa nak terror. Belajar tak habis..hahaha.... Dia terror dalam nak matikan alam kereta, tapi bonggek dalam cubaan nk bukak stereng-lock..hahaha..budus punya olang. Eeee..geram pun ada. habis punggung kereta tu kena cabul...tapi Alhamdulillah, kereta still selamat. Moral of the story, tak rugi kot if beli stereng-lock memahal dari kehilangan kereta ratusan ribuan ringgit... Jangan berkira sangat okey....If dari hilang kereta tu.. Fuhhh!!!

Sampai rumah around 2.00 ptg. Semua kena tembak. Me settlekan bagasi dulu. Then baru rehat..hahaha.. Dat's all... cerita me untuk perjalanan me yang PERTAMA bagi tahun 2011.
So nantikan entry yang seterusnya, bgi perjalanan me yang seterusnya...::wink::..

Reactions:

0 comments: