09 January 2011

Believe It or Not

BY Fath_n!e$@ IN 1 comment

Assalamualaikum semua...::wink::...
Selamat berhujung minggu yer...Korang dah lunch ker? Me lom lagi.. Ye la, baru jer breakfast kol 12.15 td...hahaha...Dan dalam erti kata yang lain, breaklunch = breakfast + lunch. So still kenyang lagi. Hari ni tak der plan nak ke mana-mana. Just lepaking + blogging jer. Time2 macam ni la nak rest kan badan setelah 5 +1/2 hari bekerja. Y ada 1/2 tu?  Hurm..FYI, last day (Sabtu) me g work kejap. Settlekan benda-benda yang sepatutnya me settlekan time office hours, tp tak ter"settle2" lagi. U know y? Bcoz me ter"paksa" wat mende lain...Tp tak yah ler mention kat sini. W'papepun, semua tu my responsibilities... Kena ler ada sikap ownership + responsibility terhadap company kan... Tambahan pula, hari sabtu once tak der orang la me dpt settle kan byk kerja. 

Lately ni, sebulan 2 ni, (Dec '10- Jan '11) me cbuk dengan closing account + year ended 2010. Many things to do. Malas nak cite lelebih, sapa2 yang berada dalam industri or my department akan memahami dan tau kenapa sebulan 2 ni, me sibuk sangat. Balik kekadang lambat. Depends.If pergi dengan mom, me akan balik sedikit awl. Awal2 pun dalam kol 5.50 baru kuar office. So smpai kat mom dalam kol 6.10 ptg..tu pun jenuh me cilok kereta, lori. dan tak tahan trailer. Aduiiyaaa...Nasib mom tak der dgn me..kahkah...if tak, jenuh gak telinga ni... Tapi if me pergi work asing2 dengan mom, me balik kol 7 lebih...Paling lambat me pernah balik dekat 9.30 malam.Alhamdulillah mom paham situasi me. Tambahan pula dengan kedudukan me, mom banyak memahami me..Thanks mom sebab tak merungut tiap kali kak cik balik kerja lambat. Even weekend pun, if me kena g ofis, mom tak merungut. She know it. Thanks againt mom sebab memahami kak cik. Luv u so mucchhhhhhh....muaahhhhzzzz..

Hurm...kekadang tu, me terfikir-fikir, macam mana me nak kawin ek? Ada ker guys di luar sana yang tahan dengan me, yang sentiasa cbuk dengan kerja. Me leh dikatakan workaholic gurl...So macam mana? Sapa nak jawab tu? Nak pergi dating tak der masa.. Kekadang tu, nak reply msj kwn2 pun berat jer. Lebih rela tido dari jawab msj...hahaha....Nak gayut? kahkah....mimpi la...Me mmg tak suka gayut lelama...panas kot telinga. Satu korang kena tahu, me ni jenis rimas if setiap pergerakkan me perlu dilaporkan. Sorry...!! It's not me. If u in relationship, u kena trust each other. Report boleh report, tapi bukans setiap pergerakkan kita. Yang patut2 la...Yang hegeh2, lagi la me tak berkenan. Yang tak hensem, tapi perasan hensem. Yang hensem bertambah-tambah la perasan nyer... Sorry!!! Sedangkan dgn gurl yang gedixs2 pun me dah menyampah tengok, apatah lelaki diluar sana... Tapi betul kata-kata member me, perkahwinan itu bukan untuk mencari yang sempurna, tapi bagaimana kita untuk menjadi sempurna.. Seperti " u r complete me!!!!"..

Ok leh, penat bercerita mengenai ke"busy"an me sepanjang penghujung 2010 dan awalan 2011. Now me nk kongsi dengan korang semua apa yang korang semua tak tahu mengenai me sepanjang 25 tahun stay in Penang Island....Korang layanz jer k..
  1. Quensbay (QB), Penang, me baru sampai sekali jer. Tu pun dengan my BFF, Aisya. Rasa nyer 4 years ago. hahaha..Korang percaya? me pun tak cayo. Tapi mmg korang kena cayo gak. So if korang nak tanya bab2 QB, cari jer la org lain.
  2. Gurney Plaza, pernah sampai 1 kali sj. Itu pun utk tempoh 2 jam. Tahun 2005, masa me ada lawatan ko-k siswaniaga
  3. Shooping compleks yang me pernah sampai more than 3 kali Sunway Carnival Mall,  Jusco, Perangin Mall ( Last pergi 2004), Komtar ( Last pergi 2004), dan Megamall.
  4. Pulau Jerejak baru sekali sampai. Itu pun 7/12/2010, Awal Muharam 1432H
  5. Me baru tau yang Penang ni ada muzium cartoon..hahaha...
  6. Jalan-jalan di Penang memang fail. Tapi still leh sampai jugak sebab ada banyak signboard... hahaha... Tapi bila tny jalan Light, Jalan itu, ini, me memang fail. Kecuali jalan Ibbetson memang me terror. 2 tahun maaa me stay sana. Heheheh..Skool TI Penang, off course la tau..
  7. Bukit Bendera baru 3 kali naik. 2 kali masa pengakap form 2 + 3. Dan Last sekali time ko-k, tahun 2005. 
  8. Keretapi Bukit Bendera baru sekali naik. Tahun 2005. Sebelum ni Hiking jer.
  9. Pulau Aman tak pernah sampai.
  10. Summit Mall baru 2 kali sampai. Itu pun dengan mom. Dah lama sangat . Tak igt bila. Tapi yang pastinyer nyer tahun 2003 kot. Time matrikulasi.
  11. Tak pernah tau pun Summit ada bowling....kuikui
  12. Durian not my feveret fruit. Smelly. Make me ponin2 + pusing2 kapala..eerrghhhh don't like. So durian Balik Pulau yang femes memang tak penang try. tapi tau, durian sana memang femes.
  13. Handphone baru tukar kali ke2, tapi no.phone dah tukar 4-5 kali...hohohoho...
  14. Tak pernah bercintan-cintun. Itu yang me suka. Tapi kekadang tu tertewas juga.Syok ushar2 raggeeee..Tapi tak sampai tahap tangkap cintan naa...Susah nak cayo pada orang kot!!!kuikui..ker takut dilukai? Erkkk..no comment..
Bad things about me --> Careless + cuai + in-coincident   

Dolu2, sangat2 careless + gelojoh...Bongeett betoi la....2 3 kali benda yang sama happened. Salah ingt no. member. Apa kes???? huh..last2 termalu sendiri. Paling ketara after hbs uni. gilosss....Macam budus jer bila pikir balik. y happen pada me? aduuiiyaaa..  Semua gara-gara igt2 lupa nomber BFF yang dah lama lost contact. Padan muka engko!!!!! Argghh..pressure tahap gaban!!!!! Suka mesej time driving. Ni la penyakit + cancer nyer. Next time make sure ur phone delete dulu no.yang tersalah tekan tu...!!!! Jangan main redah jer. Tu la..Dulu dok kata kt rumet sendiri, last2 me lak yang terkena balik...arrghhh...roda2 life ni 

Korang nak tau, first time me tersalah mesej orang time kt matriks dulu. Time dok syok2 tengok Juara lagu. Ermm..if tak salah me, tahun 2003. Sebelum tu, my frens der pinjam handphone nak kol mmber dia. Tapi me tak tau sapa yang Achik nak mesej.  Rerupanya Boo-dark KMP gak. Satu kuliah pulak tu. Dah la tak pernah cakap. Errkkk..pressure3x.. Nak di pendek kan cerita, me nak hantar mesej pada member me. Ayat-ayat dalam mesej tu macam ni "Hi, Slm. Ngah wat per? Dah makan?" Dengan mata sambil dok tengok artis perform, dengan jari dok taip, sambil mencari2 no.phone kawan, mesej pun sending..!!! 

Ok, mesej me pada fren dah dihantar, tnpa melihat no.mana me dah send mesej tu. Tetiba mesej masuk..Zappppp!!!!! darah ku naik ke atas.. Seram sejuk sebentar.. hohohohohoho...SALAH ORANG KOTTTTT...!!!! oh TIDAKKKKKKK... Haku tersangat tidak sukakan situasi itu....eerkkkkk!! tekanan2.. Boleh lak. p hantar kat salah orang.. Apa kes? Apa la yang org tu akan kata.. Macam la aku ni nak sngt mesej dgn dia. errlkkk...tekanan2.. Mula-mula me memang tak tau no.sapa. Tanya p tanya mai, baru tau budak satu kuliah...Terus kepada conclusion dari kesilapan diri sendiri sebab cuai sangat, me dengan that guy dah jadi kawan. hahaha...dulu even satu kuliah, tak pernah bercakap pun (sebab dia budak bebaik, me geng dgn geng bebising ka belakang kuliah..hahahaha.) tapi sekarang dah leh story itu ini. We're friend now..Dulu masa mula2 tersalah mesej orang, macam2 me pikir. Apa yang org itu akan kata pada me.  Sj jer nak mesej2. Byk negatif dari positif yang me fikirkan...Tapi sebaliknyer pula yang terjadi. Sumtimes ada hikmah disebalik kejadian. Me tak tau dia igt tak lagi, macam mana persahabatan ini boleh bermula. Kenangan kot.....

Macam tu juga dengan kes kedua & ketiga. Tapi yang kedua rasa nyer terkena laki orang. Eeeeerrrkkkk!! Ngeri siot!!! Me nk kol member me, Tapi dalam phone list tak der. Cari dalam buku balik, Tulisan doctor sangat. Sekali dapat la laki orang. ERkkk....Dah silap orang tu sudah la. Siap PAK CIK tu p kol2 balik...ohh tidaakkk!!!. Sampai mom warning me, jangan dok main cinta dengan laki orang..Aik??? Mana mom tau ni? Gilos..Semua ni gilos..Seumur idup me tak pernah kot me dok mesej2 dengan laki orang. Tersalah kol sekali tu jer. NGERI BODOH!!!! Last2 me terus tukar number handphone...CUAK TAHAP DEWA...Padan muka me.


Ketiga rasanyer 2 / 3 tahun lepas kot..Tak igt la...Yang ni lain lak. Ntah pape ntah. Kes ingt2 lupa no.phone kawan. Kes try n error. Ko igt wat math ker apa haaa??? Pulak tu, dah salah orang sudah r takat tu. Me suppost delete no.tu dr list mesej supaya pisang tak berbuah 3 4 kali. Lain la pulak cerita nyer. Kes baru pakai handphone baru. so igt dah tak naik no.tu dah. Rerupanya still ada lagi no.yang salah tu. mau nyer belarutan 3 4 hari p hantar kt no. yang sama.. Semua ni kerja gilos. Naik sawan me time tu. Yer r, dok pikiaq nanti apa la orang itu igt.. Igt me memain ker??Isshhh parah2... Nasib me dah said sorry. Aduiiyaa...Hopefully tak ler terkena laki orang ker apa... Ok find. Habis cerita bab tersalah mesej tu. Nak dijadikan cerita, bila dah lama2 tu, me  dapat tau, 'orang' yang me tersalah mesej tu me  tau + kenal...!!!!  Arggghhhh!!!! Tekanan!!!!!! Cerita apa la pulak lepas nii??? Awatnya jadi lagu ni pulak...?? Kocik nyer dunia...y? y? y?  Lamo gak me pikiaq2.. Co-incident kah? No comment...Lu pikir la sendiri. Me maloih da nk pikir... Erkkkkk.... Dalam erti kata yang lain, ada hikmah disebalik kejadian + ketidaksengajaan itu..... Me tak minta pun nak jadi lagu tu. Igt kan jadi lagi CT Nurhaliza ker? Ziana Zain ker? Maher Zain ker? Hurmmm....


(Moral of the story :- Tolong jangan cuai sangat yer Cik FKZ..!!!! nanti buruk padah nyer.. Sapa nak jawab? Me? Tak larat ler nak menjawab...Don't drink n drive... Korang nak cayo ker tak ank, terpulang. bulkan korang yang face dengan semua ni. Me jugakkk!!! So tak rugi papepun pada korang da juga me. Pengalaman mengajar untuk menjadi yang lebih better dari apa yang ada sekarang)

Reactions:

1 comments:

**PriNciPLe_AmZy** said...

AKU DAH BERJAYA HABISKAN BACA ENTRI YG NI!!!!
hoyeaaaahhhh~!