13 December 2010

X-treme Sport - 07.12.2010 = Part I

BY Fath_n!e$@ IN 2 comments

Assalamualaikum..
Salam sore semua. Salam 1 Malaysia...Peace no War...(^__^)
(Pesanan penaja --> sila tunaikan tanggungjawab anda dengan pergi daftar mengundi yer bagi yang layak mengundi. Banyak tempat yg anda boleh lawati untuk daftar antaranya post office)

 Seperti yang me janjikan last entry me pada korang, me akan story skit pasal xtvt di tahun baru me + kengkawan yang lain, Awal Muharam 1432H...
Mende ni last minute plan kot. Mula-mula plan nak g tgk muvi jer. Tapi tetiba me teringatkan promosi officemate me g tau pasal pakej RM70 di Pulau Jerejak. FYI, me tak pernah pun sampai ke Pulau Jerejak tu even stay kat Penang ni since 25 yrs ago. hahahaha..so sad... =(

So nak dijadikan cerita, me dptkan phone number dr my click, then terus minta tolong my fren, Dayah a.k.a mern tuk settlekan urusan yang seterusnya. Bcoz me busy minggu tu. Lagipun cikgucikgi kan sekarang ngah hanimunan..hahahaha..per lagi, Date + time semua telah di aturkan oleh pengarah project kali ni. hahaha....Thanks mern. Kitaorang berkumpul di rumah mern around 7.15pgi. Biasa la, ada yang dok jauh. So kitaorang consider lagi. Dalam otw tunggu makcik sorg tu ngah breakfast, tetiba ujan la pulak. hehehe..Hujan rahmat di tahun baru....Amin....(*__^)

Kami semua terasa sangat2 dialukan.Ini membuatkan kami semua nk dtg lagi...
 OTW gi jeti, hujannya sangat lebat. Me n kengkawan semua berdoa dalam kereta supaya bila sampai kt jeti t, hujan reda la lebatnya. Alhamdulillah..hujan renyai2. Kitaorang smpai diperkarangan jeti around 8.20a.m. Ingatkan kita orang la, makhluk Allah yang paling awal rerupanya ada lagi yang lagi awal dari kitaorang.haha.... Tak salah me, kitaorang naik trip yang last sekali. Dalam kol 8.50 a.m macam tu baru naik bot. Mengambil masa dlm 15 minit untuk smpai di Pulau Jerejak. Me sangat-sangat teruja cos first time menjejakkan kaki di muka bumi Jerejak ini. Dulu just wat presentation pasal jerejak jer. Padahal dtgnya belom pernah lagi. kahkahkah...cerita mcam pernah datang jer....

Program kitaorang sepatutnya bermula kol 830 - 330, tapi memandangkan ujan di pagi hari, so xtvt km semua di injak ke masa yang lain. Tunggu sehingga ujan renyai2. Tu pun kita orang belasah redah jer ujan tu. hahaha... Xtvt pertama kitaorang adalah JUNGLE TRACKING. perghhh best siot. dh lama tak masuk ujan belantara. Xtvt ni bermula kol 9.50am. Sebelum tu, kitaorang nyer guide, si Sabhi a.k.a Aoron Aziz,( kunun jer..hehehe..tp best gak la ) wat warm-up dulu. if tak wat karang, ada la yang cram kt atas tu t....hmm...yang best nyer. dah naik 45% hutan tu, kitaorang nyer mmber, tetiba rasa gelap jer pemandangan dia. Hah! sudah. sian dia.. mula2 me nerbes juga. yer la...ngah nk sampai puncak kot time tu. Nak patah balik, bahaya. sebab curam la jugak. even ak curam pun. hehehe.tp sebab ujan, so keadaan jalan / track tu agak licin...

Eh korang,!! Korang layanla gambar dulu k....nanti me continue lagi psl xtvt me ni. 
Before bertolak, kena tangkap gambar dulu tuk kenangan...(^_^)
Sebelum xtvt kena la update pasal dunia luar dulu yer..
Tu dia, cover muka buku ni...L.E
penat kot time ni..baru turun dari bukit jerejak..muahaha
Me dan xmas
gardisz yang terlibat -- zira,me, emilia, ckin. mern, mirah., aisya (photografer)











Reactions:

2 comments:

**PriNciPLe_AmZy** said...

huhuhu,,,,

name dia Sadiq la...hahaha

Fath_n!e$@ said...

ooo ye ker? alamak....tak hingat la pulok...asyik2 aoron jer